Французин сензационно изхвърли Надал от US Open

от в 02:35 на 05.09.2016
Теодор Кафеджиев

Французинът Лука Пуй постигна най-ценната победа в кариерата си. Световният №24 се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ като надигра Рафаел Надал с 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6(6) за четири часа битка в Ню Йорк.

"Дадох всичко от себе си. Започнах мача добре, бях агресивен и спечелих първия сет. След това ми бе по-трудно - играх срещу един от най-великите тенисистите. В тайбрека вярвах в себе си и успях да го спечеля. След пропуснатите три мачбола бе трудно, бе много шумно. Дори не можеш да се чуеш като си говориш сам. Първият сервис не ми се получаваше. При 6:6 взех точката, а мачболът ми се получи чудесно. Заради такива мачове играя тенис," заяви развълнуваният победител, който в предишните си два мача също спечели в по пет сета, но не показа признаци на умора.

Пуй започна отлично мача и за под 30 минути на корта разгроми бившия №1 с 6:1. Надал обаче отговори подобаващо като изравни сетовете с 6:2 в своя полза. Френският състезател продължи да играе много агресивно и се възползва от припряната играта на Надал, за да вземе третата част с 6:4.


Надал вдигна значително нивото в четвъртия сет и спечели сравнително лесно с 6:3.

Рафа взе ранен пробив и в петата част, а при 4:3 се наложи да спасява точка за връщането му и не се справи. Стигна се до тайбрек. Там Надал тръгна с мини-пробив, но Пуй реализира обрат за 4:1. При 6:3 точки Рафа отрази три мачбола в типичния си стил, но при четвъртия нямаше шанс.

За бившия №1 това е първата година от 2014-а насам, когато няма записан поне един четвъртфинал в турнирите от Големия шлем.

Така в полуфиналите ще видим французин, тъй като Лука Пуй ще се срещне с Гаел Монфис. Интересното е, че за първи път от 1947-а в тази фаза на турнир от Големия шлем ще участват трима представители на Франция, тъй като и Жо-Вилфред Цонга продължава напред.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Французин сензационно изхвърли Надал от US Open Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | лука пуй | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook