Френска радост: Ербер и Маю са шампиони при двойките на Nitto ATP Finals 2021!

от в 18:04 на 21.11.2021
Диана Андреева

Тандемът на Пиер-Юг Ербер и Никола Маю за втори път в своята кариера са шампиони на Nitto ATP Finals! Двойката от Франция се справи в последния мам от тазгодишното издание на надпреварата с Раджийв Рам и Джо Солсбъри след 6:4 7:6(0), с което се превърна в новия притежател на трофея от заключителния за сезона турнир. 

Ербер и Маю откриха мача по-убедително. Още в третия гейм двамата представители на Франция имаха шанс да се откъснат в резултата и не се поколебаха, материализирайки още втората си възможност за брейк. Впоследствие силите на корта се уравновесиха и двата тандема демонстрираха постоянство в играта си. Рам и Саусбъри обаче така и не съумяха да притиснат своите опоненти и да изравнят обратно в резултата, с което позволиха да им бъде отнета откриващата част. 

Втората част отново се разви равностойно, като и двата тандема бяха солидни както от сервис, така и при разиграванията. Този път обаче до пробив така и не се стигна и изходът на сета щеше да бъде решен в тайбрек. Там, френското дуо впечатли със своя тенис и за разлика от изминалите няколко гейма, изцяло диктуваше темпото на корта. 

Маю и Ербер започнаха с пробив, който сякаш им вдъхна достатъчно увереност, за да може от там насетне двамата състезатели да поемат инициативата в ръцете си. Без никакви колебания те се поздравиха с успеха в решителния гейм, дошъл без да инкасират дори и една точка, а с това добавиха и втората част не сметката си, за да се поздравят с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Френска радост: Ербер и Маю са шампиони при двойките на Nitto ATP Finals 2021! Диана Андреева
Теми:  
nitto atp finals | nitto atp finals turin | джо солсбъри | никола маю | пиер-юг ербер | раджив рам

Коментари





Следвайте ни в Facebook