Френската полиция започна разследване поради съмнения за уреден мач на Ролан Гарос!

от в 19:50 на 06.10.2020
Диана Андреева

Според германския уебсайт Welt, френската полиция в момента разследва мач от Ролан Гарос, който е възможно да е бил уреден. Срещата е била от първия кръг на двойки при жените - двубоят между Андреа Миту и Патриша Мария Тиг от една страна и Мадисън Бренгъл и Яна Сизикова, от другата страна.

Румънското дуо спечели мача в последователни сетове, но нещо изглеждаше особено подозрително. По-конкретно, разследващите смятат, благодарение на информацията, предоставена им от залагащите компании, че по време на втория сет е имало определен момент, в който са били записани неочаквано количество от залози.

Според разследванията потокът се е фокусирал върху петия гейм от втория сет, когато рускинята Сизикова сервираше - там, тя допусна две двойни грешки за кратко време и пропусна няколко удара.

Сега се провеждат допълнителни разследвания, които ще помогнат да се изясни дали и до каква степен тенисистите на терена са участвали в предполагаемото уреждане на мачове.

Отделът за добросъвестност в тениса (TIU), който се занимава със случаи за уреждане на мачове, отказа да коментира относно слуховете, публикувани от сайта WELT. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френската полиция започна разследване поради съмнения за уреден мач на Ролан Гарос! Диана Андреева
Теми:  
ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook