Френската полиция започна разследване поради съмнения за уреден мач на Ролан Гарос!

от в 19:50 на 06.10.2020
Диана Андреева

Според германския уебсайт Welt, френската полиция в момента разследва мач от Ролан Гарос, който е възможно да е бил уреден. Срещата е била от първия кръг на двойки при жените - двубоят между Андреа Миту и Патриша Мария Тиг от една страна и Мадисън Бренгъл и Яна Сизикова, от другата страна.

Румънското дуо спечели мача в последователни сетове, но нещо изглеждаше особено подозрително. По-конкретно, разследващите смятат, благодарение на информацията, предоставена им от залагащите компании, че по време на втория сет е имало определен момент, в който са били записани неочаквано количество от залози.

Според разследванията потокът се е фокусирал върху петия гейм от втория сет, когато рускинята Сизикова сервираше - там, тя допусна две двойни грешки за кратко време и пропусна няколко удара.

Сега се провеждат допълнителни разследвания, които ще помогнат да се изясни дали и до каква степен тенисистите на терена са участвали в предполагаемото уреждане на мачове.

Отделът за добросъвестност в тениса (TIU), който се занимава със случаи за уреждане на мачове, отказа да коментира относно слуховете, публикувани от сайта WELT. 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Френската полиция започна разследване поради съмнения за уреден мач на Ролан Гарос! Диана Андреева
Теми:  
ролан гарос

Коментари

Следвайте ни в Facebook