Френската публика ликува: Пер открадна шоуто и шокира Мъри в Монпелие!

от в 23:16 на 29.01.2024
Мартин Вичев

Анди Мъри продължава негативната си серия от резултати, като напусна турнира от категорията АТП 250 в Монпелие на старта, губейки от екстравагантния Беноа Пер. Французинът надигра петия поставен в схемата за 2 часа и 40 минути - 6:2 6:7(5) 3:6. Това е ново разочарование за британеца, като той няма победа през новия сезон, а последния му триумф датира от 23 октомври, когато надигра Яник Ханфман на турнира в Базел. Победата на Пер пък е първа за него от близо година и половина насам. Следващият му съперник ще бъде някой измежду Харолд Майо или Лука Пуй.

Началото на мача бе напълно по вкуса на Мъри, който проби още първото подаване на французина и си осигури комфортна преднина от 3:0. Впоследствие, двамата тенисисти играеха стабилно на сервис и печелеха подаванията си. При 5:2, бившият водач в ранглистата натисна по-сериозно екстравагантния си съперник и му "открадна" подаването, с което сложи и край на първата част след 35 минути игра - 6:2.

Противоположно на първия сет, вторият такъв започна с пробив в актива на Пер, който след това го затвърди и пое водачеството в тази част. Всичко се развиваше по желанието на французина, докато не дойде осмия гейм, в който бившия номер 18 инкасира брейк на нула и върна шансовете на Мъри за двусетов успех. В крайна сметка, станахме свидетели на тайбрек, в който краен победител излезе Пер със 7 на 5 точки.

Решителната трета част започна с пробив на сметката на французина, но Мъри показа непримиримостта си и го върна моментално. В последвалите мигове на мача, бившият номер едно на планетата можеше да направи нов брейк, с който да се доближи максимално до крайния успех, ала Пер изненаднащо показа здрави нерви и се спаси. Дори след това, екстравагантният тенисист зададе много високо темпо на игра и направи важен пробив в осмия гейм на сета, за да поведе с 5:3. При затварянето на мача, французинът срещна леки проблеми, след като профука четири мачбола, но при петия, прошка нямаше и той подпечата престижната си победа над бившия водач в световната ранглиста.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френската публика ликува: Пер открадна шоуто и шокира Мъри в Монпелие! Мартин Вичев
Теми:  
анди мъри | беноа пер

Коментари





Следвайте ни в Facebook