Френски колоездач: Надал беше обявен за герой, а всъщност е измамник

от в 16:06 на 07.06.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал не трябваше да се справя само със своите съперници на тазгодишния Ролан Гарос, а и с хроничната си травма в областта на стъпалото, която заплашваше да го извади от турнира. Рафа сам призна, че е поел рискове със здравето си, които никога повече няма да повтори и призна как е играл на инжекции през цялото време. Това наглед направи триумфа му в Париж още по-забележителен в очите на аудиторията, но не такова е мнението на небезизвестния френски колоездач Гийом Мартен, който оспорва начина, по който Матадора си е осигурил спечелването на 22-рия си трофей от Големия шлем:

"Направеното от Надал е нередно. Невъзможно е да постъпиш по същия начин в колоезденето. Мисля, че е нормално просто да не се състезаваме, когато сме болни или контузени. Според мен в това се крие идеята за "чист спорт", защото дадени лекаства биха могли да имат положителен ефект върху теб, само че според мен би трябвало да бъдат силно ограничени, защото минават в категорията на допинга. Тялото ти все още не е възстановено и търсиш бързи резултати, които ще имат незабавен, ала също толкова краткотраен ефект. Вие ми кажете дали това не е измама?

Подобни средства са забранени в нашия спорт, тъй като всеки състезател би бил дискредитиран веднага от останалите, ако посегне към тях. Колоезденето има дълга история с допинг скандалите и подозоренията се надигат към всеки нов шампион. Наш дълг е да изчистим името на си. Надал беше обявен за герой, след като преодолява болката и отново завоюва купата, ала е редно да се запитаме по какъв начин точно е преодолял тази болка - завършва топ катерачът в обиколката на Испания от 2020-а година.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френски колоездач: Надал беше обявен за герой, а всъщност е измамник Калоян Соколов
Теми:  
atp | гийом мартен | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook