Френски кошмар: Рубльов елиминира трети пореден французин след обрат и е 1/8-финалист

от в 00:17 на 03.09.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов трябваше да потрепери в мача си от третия кръг на тазгодишния US Open, но постепенно с течение на времето развиваше играта си и се поздрави с победата, класирайки се за пет път в кариерата си за втората седмица в Ню Йорк. Руснакът, който досега надви Артур Казо и Гаел Монфис, срещна трети пореден френски представител в надпреварата, а именно Артур Риндеркнеш, като макар и да загуби откриващия сет, демонстрира характер и сътвори пълен обрат след 2 часа и 36 минути - 3:6 6:3 6:1 7:5.

Така световният номер 8 подпечата мястото си сред осминафиналистите в турнира и в опит да продължи победния си ход на Откритото първенство на САЩ, ще се изправи срещу младия Джак Дрейпър, който дебютира в тази фаза на Голям шлем.

Стартът на двубоя далеч не протече според очакванията, след като началният удар на Рубльов далеч не функционираше на присъщото си ниво и изключително ниската му ефикасност на първи сервис допринесе за това французинът да придобие инициативата на корта, при което скоропостижно той се откъсна напред с пробив аванс. Ответната реакция на осмия поставен бе повече от добра и той най-после намери ритъма в играта си, за да осъществи рибрейк, ала силните минути за посрещачите продължиха и световният номер 73 поднови предимството си в статуквото, като впоследствие бе безупречен на собствен сервис и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част доминацията на сервиращите бе възобновена, като те безпроблемно печелиха своите подавания, предвид факта че получаваха нужното игрово предимство от началния си удар, за да нанесат завършващо отиграване. Поддържането на подобно темпо в дългосрочен план обаче се оказа непосилна задача за Риндеркнеш, чиито грешки зачестиха след преполовяването на сета, докато в тези мигове руснакът влезе в подем и засвидетелства класата на мощния си форхенд, като проби решително в шестия гейм и поднови равенството в общия резултат на срещата.

Третата част пък се разви напълно според желанието на шампиона от Монте Карло, който умело контролираше случващото се на корта и посредством стабилността си в разиграванията предизвикваше купища неточности в представянето на своя противник. Смутът в действията на французина пък доведе до пълната разруха в неговата игра, включително и спад в процентите му на сервис, при което Рубльов вдигна оборотите и отпусна само гейм на непоставения тенисист, преди да излезе напред в статуквото на отделните сетове.

В четвъртата част равнището на Рубльов рязко спадна, като и неточностите в играта му се завърнаха, което позволи на световния номер 73 да преосмисли позицията си на корта и отново заигра уверено. Именно това доведе и до налагането на превъзходство в сблъсъка от страна на подаващите, които дирижира събитията, за да бъдем отведени до фундаменталния десети гейм, когато французинът оцеля след три спасени мачбола, но броени минути по-късно нямаше същия успех и на крачка от влизане в тайбрек, фаворитът реализира късен пробив, за да триумфира с победата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Френски кошмар: Рубльов елиминира трети пореден французин след обрат и е 1/8-финалист Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | андрей рубльов | артур риндеркнеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook