Френски радиоводещ: Алкарас има тялото на 78-годишен и никога няма да доближи Надал

от в 13:51 на 07.05.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас изглеждаше напълно способен да замени Голямата тройка на върха в ATP Тура и дори да се съревновава с техните рекорди. Испанецът се превърна в най-младия номер едно в историята на тениса и завоюва две титли от Шлема още до навършването на своята 20 годишнина, но нещата не се развиват особено бляскаво за Карлитос, откакто триумфира на Уимбълдън. Испанаецът е спечелил само една титла през последните 10 месеца и трябваше да се бори с редица контузии, като в момента неговата дясна предмишница е проблемната зона и точно тя беше причината за отказванията му от участие в Монте Карло и Барселона.

Испанецът се завърна на корта в опит да защити трофея си от Мадрид, но се видя, че е далеч от най-доброто си здравословно състояние и последва отпадане от Андрей Рубльов в 1/4-финалната фаза, а световният номер три реши да не рискува усложняване на физическото си състояние преди Ролан Гарос и през тази седмица няма да го видим на Мастърса в Рим.

Всичко това изглежда кара Венсан Москато да не е оптимист за бъдещето на Алкарас в тениса. Бившият френски ръгби национал към момента се препитава като радио водещ и актьор, като се изказа доста грубо по адрес на 2-кратния "мейджър" носител, докато се опитваше да определи фаворит за предстоящия Ролан Гарос.

"Знаете какво казват хората, а именно, че в старите тенджери се прави най-хубава супа. Джокович не започна никак добре сезона, но знаем неговата способност да играе най-добрия си тенис в турнирите от Големия Шлем, а и вижте какво се случва с основните му конкуренти. Синер има своите проблеми, Рафа все още не е в оптимална форма, а Алкарас е постоянно контузен.

Това момче се разпада като разтопен бонбон и вече има тялото на 78-годишен старец. Наследник на Надал ли? Та това момче има болежки на всяко едно възможно място, а е само на 20 години. Обещавам да изям един плъх, ако Алкарас някога наистина успее да се доближи до успехите на Рафа. Той няма да спечели повече от 3 титли в Големия шлем. По-скоро е наследник на някой като Анри Льоконт, а не на Рафаел Надал" - коментира разпалено водещият.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Френски радиоводещ: Алкарас има тялото на 78-годишен и никога няма да доближи Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | венсан москато | интервюта | карлос алкарас | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook