Френски ветеран е следващият опонент на Григор Димитров в Монте Карло!

от в 16:35 на 13.04.2021
Мирела Николова

По-рано днес най-добрият български тенисист Григор Димитров премина без излишни затруднения през двуметровия германец Ян-Ленард Щруф и се поздрави с победа в последователни сетове. По този начин нашето момче си гарантира място във втория кръг на Мастърса в Монте Карло, където го очаква световният №53 Жереми Шарди, елиминирал Александър Бублик. Французинът не спечели нито гейм във втория сет, но в решителната част се мобилизира и успя да се наложи над екстравагантния казахстанец с 6:4 0:6 7:5 за час и 42 минути игра. 

В дебютния сет на срещата и двамата състезатели бяха много убедителни в своите подавания, като събитията на корта се ръководеха изцяло от сервиращия. Насочвайки началния си удар с швейцарска точност, тенисистите си създаваха перфектни предпоставки за пласиране на завършващ удар. Решаващ за изхода на сета се оказа петият гейм, който бе белязан от няколко непредизвикани неточности от ракетата на Бублик, дали ключово предимство на Шарди. Получил инициативата, опитният французин не направи нито една грешна стъпка по пътя си към спечелване на откриващата част.

Във втория сет Жереми бе бледа сянка на себе си, а за опонента му беше достатъчно просто да държи топката в игра, дочаквайки неминуема грешка на противника. Всичко това оказа своето влияние върху резултата, който е достатъчно красноречив за изключително ниското ниво, демонстрирано от Шарди.

Решителната част предложи далеч по-голяма интрига, тъй като представителят на Франция значително стабилизира играта си и снижи пропуските до минимум. Макар да инкасира пробив в първото си подаване, световният №53 веднага се мобилизира и осъществи рибрейк, последван от нов пробив, дал му възможност да се откъсне с крехка преднина от 4:2. Тогава обаче последваха силни минути за Бублик, който влезе в серия от 3 поредни спечелени гейма и си възвърна водачеството в частта. Въпреки че тайбрекът изглеждаше като най-вероятен изход на този така оспорван сет, Шарди реализира пробив в последния възможен момент в двубоя, а след категоричен сервис гейм си подпечата билета за втория кръг на надпреварата. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Френски ветеран е следващият опонент на Григор Димитров в Монте Карло! Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жереми шарди | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook