Френски журналист: Джокович винаги преиграва и това отблъсква хората от него

от в 12:02 на 02.02.2023
Калоян Соколов

Вече близо седмица измина от невероятния десети триумф на Новак Джокович в Мелбърн. Сърбинът беше напът да се оттегли от турнира, след като получи травма в областта на лявото бедро и самият той признава, че не би рискувал здравето си, ако не ставаше въпрос за надпревара от Шлема, но в крайна сметка Джокович стисна зъби и съумя да пребори конкуренцията, за да се поздрави с 22-ри "мейджър" трофей, изравнявайки се с Рафаел Надал на върха по този показател.

Изглежда не всички обаче повярваха във възможността подобно нещо да бъде постигнато с травма и италинската легенда Адриано Паната дори си позволи публично да обвини Ноле в симулиране, а позицията на Тони Надал не беше много по-различна. За подобно нещо намекнаха и някои от колегите на Джокера, сред които бяха Тейлър Фриц и Алекс Де Минор, а днес списъкът се разшири с още един човек, защото френският журналист Беноа Майлин също не пропусна да изрази своите съмнения спрямо истиността на контузията, която измъчваше балканеца в Мелбърн.

"Има едно нещо, което не ми дава спокойствие. През цялото време Новак обясняваше как не е изпитвал нещо подобно и едва ли не всеки един момент очаквахме да припадне на корта, а изведнъж излиза на церемонията по награждаването с яке, на което е бродирано числото 22. Значи тази титла все пак не е била толкова неочаквана? Не мога да повярвам на думите му, че не е знаел за съществуването на тази дреха. Помним какво се случи срещу Фриц преди две години, когато магически възкръсна в петия сет и отново слушахме същите неща. Той винаги иска да създаде някаква драма около себе си и да преиграе в дадена ситуация, за да привлече внимание и това отблъсква хората от него. Имам чувството, че всичко при този човек е изиграно и липсва всякаква доза искреност" - споделя един от най-опитните хора в редакцията на L'Equipe.

Припомняме ви, че през вчерашния ден Крейг Тайли разказа как сърбинът е играл с 3-сантиметрово разкъсване в подколенното сухожилие, а съвсем скоро се очаква самият Джокович да разкрие повче детайли около контузията си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френски журналист: Джокович винаги преиграва и това отблъсква хората от него Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook