Френският съдия Антъни Праветтони получи наказание от TIU

от в 22:46 на 18.04.2020
Диана Андреева
Френският съдия Антъни Праветони е отстранен за осем месеца и е глобен с 5000 щатски долара за участие в залагания. При условие, че той не извършва повече нарушения, наказанието ще бъде намалено с три месеца и 4500 долара от глобата ще бъдат премахнати, заявиха от TIU.










Въз основа на това, той ще изтърпи петмесечно отстраняване, считано от 9 април 2020, и ще плати глоба в размер на 500 долара. Според разследването, проведено от TIU, между 24 февруари и 27 август 2019 г., френският рефер е направил общо 42 залога на професионални тенис мачове.


Тенис служителите нямат право да залагат на мачове според правилата. В резултат на санкцията на Праветони е забранено да служи или да присъства на всяко събитие, организирано или признато от ръководните органи на спорта, за конкретния период.


Всички залози на тенис служители и други свързани лица са строго забранени, съгласно указанията на TIU, чиито правила гласят: „Никой, който е пряко или косвено свързан с този спорт, не може да залага на резултата или къкъвто и да е друг аспект на всяко тенис събитие или състезание.” 


Праветтони


TIU е организацията, отговорна за разследване на уреждането на мачове в тениса. Тя има възможността да налага глоби и санкции, както и да забранява на играчи, съдии и други служители да участват в турнири. 













Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Френският съдия Антъни Праветтони получи наказание от TIU Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook