Фриц изненада Зверев с двусетов успех; Фонини започна отлично

от в 19:41 на 22.10.2019
В


Тейлър Фриц поднесе изненадата на деня в Базел, отстранявайки поставения под №2 - Александър Зверев и след 7:6(6) 6:4 закономерно продължава към 1/8-финалите на турнира в Швейцария.



През първата част двамата бяха силно равностойни, като американецът успяваше да издържи на темпото, което опонентът му, който се намира в страхотна форма от Лейвър Къп насам, демонстрираше преди започването на тайбрека. По време на дългия гейм Фриц сътвори истиснки подвиг - след като изравни от 0:4, американецът успя да се добере до 5:4 и по този начин да вземе психологическия превес. Той дори се пребори и за шанс да затвори на свой сервис откриващата част, ала опонентът му не позволи това. Все пак резонно в крайна сметка агресивността на Тейлър спомогна за изхода на сета и така след като си осигури нов сетбол на свое подаване, Фриц наби ас, с което сложи край на надеждите на Саша за ново завръщане.



Колебливостта в играта на Саша, появила се в края на изминалия сет и пропуснатата възможност за брейк по време на второто попдаване на Фриц през тази част, натежаха над германеца и по този начин след серия от грешки Саша бързо и изостана освен със сет, а и с пробив пасив. За съжаление на Зверев този пасив се оказа прекалено голям и без дори да има шанс за връщане на пробива след 6:4, той бързо напусна турнира още при първото си появяване на корта.

https://twitter.com/doublefault28/status/1186683297398710277?s=19

Фабио Фонини от своя страна показа далеч по-добра игра в среавнение от миналата седмица срещу Янко Типсаревич и след 6:2 6:4 за 1 час и 17 минути отстрани младата австралийска надежда Алексей Попирин. Силно по-сдържан в емоциите си и много по-прецизен, днес той успя да контролира срещата си от 1/16-финалите и въпреки минималния спад във втората част, успя да излезне чист от срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц изненада Зверев с двусетов успех; Фонини започна отлично В

Коментари





Следвайте ни в Facebook