Фриц надделя в два сета на Фонини и ще играе с Албот на полуфиналите

от в 08:42 на 02.08.2019
В
Тейлър Фриц продължава да впечатлява на кортовете в Лос Кабос, надделявайки над миналогодишния шампион в мексиканския гра - Фабио Фонини. Американецът стори това с 6:1 7:6(1), а по този начин той си гарантира и място на 1/2-финалите.



Срещата започна кошмарно за Фабио, след като той освен че първоачално изпусна три последователни възможности за пробив, предаде и своето подаване за 0:2, а в същото време италианецът получи и контузия в областта на ахилеса, което допълнително му влияеше на играта. Спомогнат от многото грешки на Фонини, Фриц постепенно взе контрол над събитията и на бърза ръка, използвайки умело форхенда си, се добра до 5:0, а въпреки трите си двойни грешки затвори частта с 6:1.

Във втората част Фабио стана доста по-креативен и разнообразен, вкарвайки късата топка като част от репертоара си, ала това така и не му носеше желания пробив, въпреки че Фриц продължаваше силно да страда от липса на първо подаване. Частта започна с 0:40 на сервис на Фабио, ала той се спаси, а впоследствие това се оказаха и единствените точки за пробив до края на сета, като така двамата трявбаше да играят тайбрек. В него американецът стабилизира подаването си, а Фонини бе силно предаден от своя форхенд и допускайки няколко елементарни грешки, след 1:7 напусна турнира в Мексико и топ 10 на световната ранглиста.

https://twitter.com/doublefault28/status/1157154803488706560?s=19

Раду Албот продължава със силните си изяви на надпреварата в Мексико и след двусетов успех елиминира талантливия Танаси Кокинакис. Това стана факт след 6:3 6:3 в полза за молдовеца, а основното оръжие в играта му бе постоянството и стабилността, с която си служеше умело през целия сблъсък.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц надделя в два сета на Фонини и ще играе с Албот на полуфиналите В

Коментари





Следвайте ни в Facebook