Фриц за успеха над Григор: Бях много по-спокоен и хладнокръвен под напрежение от обикновено

от в 17:42 на 14.05.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц беше напът да изпусне един наглед спечелен мач, след като Григор Димитров се бореше с всички сили и измъкна успеха в тайбрека на втория сет, спасявайки мачбол, но впоследствие световният номер 13 беше много по-свеж в решителната част и съумя да надиграе най-добрия български тенисист. Американецът демонстрира завидна психологическа устойчивост, отразявайки всички 11 точки за пробив пред българина и в крайна сметка ще дебютира в 1/4-финалите на Мастърса в Рим, а ето какво сподели щастливият победител.

"Честно казано обикновено съм много по-напрегнат и стегнат в подобни мачове и ситуации, но днес се чувствах изключително спокоен. Условията бяха тежки, защото слънцето се движеше през цялото време и точно в тайбрека за пръв път ми се наложи да сервирам срещу него, което доведе до двойната грешка" - коментира Фриц безкрайния тайбрек на втория сет, който продължи 24 точки.

"Имах отлична възможност да затвория мача във втория сет, посрещайки втория му сервис, но той го насочи с ниска скорост в тялото му и осъществих прекалено рано контакта с топката, докато се опитвах да избягам от нея. Лесно би било да се върна към всички тези пропуснати възможности и да мисля за тях през цялата трета част, само че свърших добра работа в това отношение и веднага оставих въпросното разиграване зад гърба си.

„Понякога се чувстваш много добре и съм хладнокръвен под напрежение, а друг път е точно обратното.  Тези усещаният идват и си отиват, а както вече споменах, то днес се чувствах много спокоен през целия мач. Истината е, че ми отне много време, докато се реша да играя на всички клей турнири. Знаете, че повечето американци не са фенове на тази настилка и някои идват в Европа единствено за Ролан Гарос.

Преди и аз съм разсъждавал по този начин, но разбрах, че няма как да бъда топ играч, ако не играя добре и на тази настилка. Тук имаме три Мастърса и турнир от Големия шлем, така че тази част от сезона е наистина важна за мен" - разказа американецът за безгрешната си игра под напрежение и страхотния си прогрес през последната година на червени кортове.

Източник: ATP

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фриц за успеха над Григор: Бях много по-спокоен и хладнокръвен под напрежение от обикновено Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | интервюта | рим | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook