Фриц: Джокович използва контузията, за да свали напрежението от себе си

от в 10:05 на 24.01.2023
Калоян Соколов

Вчера Новак Джокович изигра най-добрия си мач от началото на Аустрелиън Оупън и разгроми местния любимец Алекс Де Минор, отпускайки му само 5 гейма. Сърбинът сам призна как не е изпитвал никакви болки в областа на бедрото по време на двубоя и това му е позволило да демонстрира най-добрия си тенис от началото на 2023-та, но изглежда самият Де Минор не вярва ни най-малко, че съперникът му страда от някаква травма.

Световният номер 24 заяви как явно той е много слаб тенисист, за да не може да се възползва от проблемите на Джокович и изрази категорична позиция, че девектратния шампион няма абсолютно никакви физически проблеми.

Впоследствие Ноле не пропусна да отбележи на своята првсконференция, че другите състезатели обикновено биват възприемани като жертви, ако се намират в сходно на неговото положение, докато той винаги е обвиняван в симулация. 

Изглежда пък Де Минор не е единственият колега на сърбина, според когото Джокович преекспонира сериозността на своята контузия, съдейки по написаното от Тейлър Фриц в социалните медии:

"На никого не му пука дали наистина Новак е контузен или не. 80% от нас имат някакви физически проблеми. Това е нормално в професионалния спорт. Често обаче играчите са достатъчно откровени за сериозността на проблема и преувеличават с изказванията си. Това е всеобщо известен метод, чрез който тенисистите се опитват да свалят напрежението към тях самите и Джокович прави точно това" - категоричен е най-новият член на световния топ 10.

Припомняме ви, че Фриц има сходен горчив опит с този на Де Минор, защото беше надигран в петсетов двубой от Джокера на Аустрелиън Оупън през 2021-ва, когато балканецът изпитваше сериозни болки в абдоминалната областа, но ги преодоля в хода на мача и оттам насетне нямаше кой да го спре по пътя му към трофея.

Източник: Firstsportz

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: Джокович използва контузията, за да свали напрежението от себе си Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | интервюта | новак джокович | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook