Фриц: Джокович те кара да изглеждаш много по-зле; трябва да си припомня как да сервирам

от в 07:57 на 06.09.2023
Калоян Соколов

Тейлър Фриц определено няма как да бъде доволен от представянето си в 1/4-финалите на US Open, след като беше тотално надигран от Новак Джокович и не беше особено равностоен в нито един от сетовете, ако изключим донякъде третия. Първата ракета на САЩ пък видимо беше много разочарован от собствената си продукция в двубоя, като сподели следното в своята пресконференция:

За развитието на мача:

- Просто трябваше да се справя много по-добре на собствен сервис, а не да губя толкова много точки по възможно най-елементарен начин. Що се отнася до ретуритие, то трудно бих могъл да искам повече от себе си. Създадох си много шансове във втория и трети сет. Мачът щеше да бъде много по-оспорван, ако бях сервирал на обичайното си ниво, но Новак има способността да те накара да сервираш много по-слабо и цялостно да изглеждаш по-слаб играч. Срещу друг съперник, то може да ти се размине, ако сервираш по този начин, но с него е невъзможно да победиш, вкарвайки само 50 процента от първите си начални удари.

За това как процедира след подобен голям турнир:

- Минали са само 30 минути от края на двубоя, но със сигурност няма да играя тенис през следващата седмица. Надявам се да съм си спомнил как да сервирам, когато се завърна. Вече имам някои неща в главата, които съм наясно, че трябва да подобря. Имам нужда да се отдам за известно време на тренировките, а не веднага да започна отново с турнирите.

За тежките условия на корта:

- Беше много горещо. Имахме някои изключително физически и продължителни точки. Проблемите идваха повече от влагата, а не от жегата. Тя направо те изсушаваше. Затварянето на покрива дори го направи по-лошо, но самият аз не се чувствах толкова зле и дори свиквах все повече с напредването на мача.

За това дали Джокович се е мотивирал в края от поведението на публиката, за да покаже най-добрата си игра:

- Не мисля. Имах своите шансове в третия сет, но не ги оползотворих. Той не направи някакви изключителни неща в най-важните моменти. Просто беше солиден, докато аз не се справих достатъчно добре.

За проблемите със сервиса и дали е очаквал твърде много от този си елемент:

- Не бях щастлив със сервиса си още в първите мачове. Намерих известен ритъм на този елемент в двубоя си срещу Щрикер и трябваше да сервирам по точно този начин, ако искам да победя Новак, но това изобщо не се получи и се справих ужасно. Не съм свикнал с това, защото съм автоматизирал началния си удар и винаги това е било моето основно оръжие. Чувствах се добре, само че топката не влизаше в корта и трябва да работя над това, защото нещата не се получават през тази година. Добрата новина е, че съм много по-уверен на ретур и постигам силни резултати, въпреки че не мога да разчитам на сервиса си. Това се дължи на обстоятелството, че прогресирам на всички останали елементи.

В Синсинати действително поставих твърде много напрежение върху себе си, а може би и в първите няколко гейма от днешния мач, тъй като опитвах да вкарам много голяма скорост при плоските си сервиси, но след това просто си казвах, че трябва да вкарам сервиса в игра, ала това въобще не се случваше. Не е някаква сложна наука. Ако не сервирам добре, то нямам добри шансове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: Джокович те кара да изглеждаш много по-зле; трябва да си припомня как да сервирам Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | Пресконференции | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook