Фриц гледа уверено напред към титлата в Каляри; Сонего бе на гейм от отпадането

от в 16:20 на 09.04.2021
Мирела Николова

Поставеният под номер 2 в схемата на турнира на червено в италианския град Каляри Тейлър Фриц продължава уверено похода си към втора АТР титла в кариерата си, след като записа рутинна победа над световния №58 Аляж Бедене за по-малко от час и половина престой на корта. Американецът бе достатъчно категоричен по време на целия двубой, за да го затвори след 6:3 6:4 и да си осигури място във финалното каре, където ще спори с Лоренцо Сонего.

В дебютните минути на мача и двамата тенисисти бяха изключително стабилни в подаванията си и пласирайки отлични сервиси, успяваха да си открият пътя към мрежата и да завършат разиграването в своя полза. В осмия гейм обаче неточностите от ракетата на Бедене зачестиха и той бе изправен пред първите и единствени точки за пробив в сета, втората от които бе материализирана от Фриц, след което без никакви затруднения на собствен начален удар младокът прибави частта към своята сметка.

Началото на втория сет далеч не бе толкова убедително за сервиращите и станахме свидетели на два разменени пробива, преди Фриц отново да се възползва от колебанията на опонента си в Тилдъновия гейм и да направи решителна крачка към полуфиналите. Оттук насетне 30-ият в света значително стабилизира подаването си и отпусна едва една точка на свой сервис в остатъка от мача, с което си гарантира място сред последните четирима.

В друг мач от програмата на същия корт бе определен съперникът на Тейлър Фриц, а именно третия поставен в схемата Лоренцо Сонего, който реализира обрат над Яник Ханфман и го елиминира с 3:6 7:6(6) 6:3 за 2 часа и 45 минути игра. 

През целия първи сет германецът диктуваше събитията на корта, а представителят на домакините сякаш не можеше да се нагоди към високото ниво, демонстрирано от съперника му и инкасира два брейка, които дадоха възможност на Яник да натрупа солидна преднина от 5:0. Макар в края Сонего да показа признаци на съживяване и да върна един от пробивите, то силите му не стигнаха за пълен обрат и Ханфман откри сметката си в общия резултат.

Контролът във втория сет се осъществяваше от сервиращите, които рядко губеха точки на свое подаване. Фаворитът в мача отново допусна спад в представянето си в средата на сета, което бе добро дошло за по-нискоранкирания състезател да се откъсне с пробив аванс. Сервирайки за спечелване на двубоя обаче, ръката на Яник трепна, което бе моментално наказано от световния №34, и паритетът бе възстановен. Стигна се до тайбрейк, в който, въпреки че изоставаше, Сонего показа характер и изравни отделните части.

Видимо разочарован от развоя на предходния сет, Ханфман допусна пробив още в откриващото си подаване, прехвърляйки инициативата в срещата на противника си. От колебанията на Сонего в първите две части нямаше нито следа и той бавно, но сигурно се приближаваше към крайната победа, която дойде след още един брейк в деветия гейм, подпечатал билета му към следващата фаза на надпреварата.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц гледа уверено напред към титлата в Каляри; Сонего бе на гейм от отпадането Мирела Николова
Теми:  
atp | аляж бедене | каляри | лоренцо сонего | тейлър фриц | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook