Фриц: Имах късмет с отпадането на Алкарас и Джокович; вече е по-лесно да пробиеш в Шлема

от в 12:01 на 10.09.2024
Калоян Соколов

Вчера Тим Хенман изказа своето мнение, че за Яник Синер и Карлос Алкарас няма да бъде трудно да продължат да печелят титли от Шлема с много бързи темпове, тъй като конкуренцията в мъжкия тенис не изглежда чак толкова сериозна в този момента, а явно Тейлър Фриц също споделя това мнение.

Финалистът от US Open призна, че дори не е показал най-добрата си игра в Ню Йорк и въпреки това е бил само на един мач от титлата, което в миналото просто не е било възможно и категорично заяви как вече е далеч по-лесно да пробиеш по-напред в "мейджър" състезание, отколкото преди няколко години.

"Истината е, че имах известна доза късмет, защото Джокович, Алкарас и още редица фаворити отпаднаха много рано на този турнир, което отвори много сериозно схемата. В крайна сметка обаче можеш да победиш единствено тенисиста от другата страна на мрежата, така че няма какво да направя по въпроса.

Класирах се за този финал, въпреки че не усещах да играя най-добрия си тенис. Бях солиден, но не и изключителен. Бекхендът ми беше под обичайното ниво. Усещам, че сега турнирите от Шлема са по-отворени, отколкото преди няколко години и вече не нужно да показваше нещо невероятно, за да достигнеш напред в схемата.

Със сигурност трябваше да играя най-добрия си тенис, ако исках да имам шансове да победя Новак или Карлос, но към момента няма чак толкова много тенисисти от подобен калибър, както беше в ерата на Голямата четворка, когато навлизах в големия тенис. Сега е нужно просто да бъдеш сравнително солиден и класирането поне за 1/4-финал е напълно възможно, ако имаш сравнително приличен ранкинг.

Все пак самото спечелване на Шлем си остава също толкова трудно, защото е почти невъзможно да не се изправиш срещу поне един от най-добрите и там просто няма как да минеш между капките и трябва да бъдеш готов да дадеш своя абсолютен максимум"- разкрива световният номер 7 в пресконференцията си след загубения финал на US Open.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фриц: Имах късмет с отпадането на Алкарас и Джокович; вече е по-лесно да пробиеш в Шлема Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | любопитно | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook