Фриц: Исках да се разплача след края на мача; това е най-болезнената ми загуба

от в 08:50 на 07.07.2022
Калоян Соколов

Тейлър Фриц изглеждаше готов да надделее за втори пореден път през сезона над Рафаел Надал и така да намери място в дебютния си полуфинал от Големия шлем. Американецът изглеждаше по-свеж на корта и печелеше много повече лесни точки с помощта на началния си удар, но феноменалната борбеност на Матадора взе връх в петия сет на битката между тях и световният номер 14 трябвше да се примири с поражението, което явно е понесъл много тежко, съдейки по думите му в последвалата пресконференция:

"Беше тежък двубой. Направих някои неща добре, а други не сработиха. Получи се първокласен сблъсък. Накрая Надал беше наистина много силен. Чувствах как в определени моменти трябваше да направя повече и да атакувам по-често мрежата. Оставих твърде много да зависи от него и той беше безпощаден. След като срещата приключи, то просто седнах и усещах как съм на път да се разплача. Честно казано исках да се разплача в този момент. Никога не съм усещал подобно чувство, когато са ме побеждавали в тенис мач. Всичко това показва, че тази загуба боли много повече от всяка друга.

Връщайки се назад, то определено съм доволен от постигнатото. Класирах се за първия си четвъртфинал от Големия шлем и се движа в правилната посока. Веднага си помислих, че трябва да се класирам поне за четвъртфиналите, когато видях жребия си и това говори отлично за моментната ми форма и самочувствие. Щастлив съм с постигнатото тук. Същевремено обаче много исках днешната победа и е трудно да гледам от позитивната страна на нещата.

Вярвах, че мога да победя Рафа в Индиън Уелс и днес отново излязох със същата нагласа на корта. Не можеш да надиграеш такъв състезател, ако нямаш подобен начин на мислене. Тези момчета (Голямата тройка) са почти непобедими на турнирите от Големия шлем, но голяма част от спечелването на такъв мач, се крие в умението да се абстрахираш от името срещу себе си и да играеш твоята игра. Мисля, че преодолях голямо препятствие, тъй като вече не смятам Рафа, Новак и Роджър за непобедими. Все пак обаче се нуждаеш от невероятно представяне, за да можеш да ги надиграеш" - коментира Фриц.

Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц: Исках да се разплача след края на мача; това е най-болезнената ми загуба Калоян Соколов
Теми:  
atp | Пресконференции | рафаел надал | тейлър фриц | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook