Фриц надделя над Нори и върна надеждите на САЩ за триумф над Великобритания!

от в 07:30 на 06.01.2022
Мирела Николова

Днес е последният ден, в който се провеждат двубои от груповата фаза на ATP Cup и ще бъдат определени последните две страни полуфиналистки в надпреварата. След като по-рано Джон Иснър не успя да се противопостави успешно на Даниел Еванс, първата ракета на САЩ в лицето на Тейлър Фриц върна надеждите на страната си за успех след победа в три сета над Камерън Нори - 7:6(4) 3:6 6:1, и така всичко ще се реши в срещата на двойки.

Откриващата част бе напълно равностойна, като и двамата играчи демонстрираха стабилно ниво от начален удар и пробивите отсъстваха. Закономерно се стигна до тайбрек, в който инициативата беше на страната на американеца, който бе по-солидният от двамата в дългия гейм и заслужено поведе в отделните сетове.

Във втората част двамата подобриха посрещането си, което стана причина за серия от три пробива в средата на сета, победител от която излезе Нори - 4:2. Това се оказа решаващо за изхода на тази част, с която британецът възвърна интригата в двубоя.

Третият сет премина изцяло под диктовката на американския представител, който бе видимо по-свеж от двамата и успяваше да се възползва от ниския процент на вкаран първи сервис на противника. Това допринесе за реализирането на два поредни пробива и аванс от 5:0 за Фриц, който оттам насетне не срещна никакви затруднения и съвсем скоро изравни общия резултат в срещата между САЩ и Великобритания.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц надделя над Нори и върна надеждите на САЩ за триумф над Великобритания! Мирела Николова
Теми:  
atp | atp cup | великобритания | камерън нори | Обзори | САЩ | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook