Фриц не остави шансове на Сок; Иснър спечели дербито на гигантите срещу Андерсън

от в 11:23 на 10.02.2022
Владислав Риждов

Топ поставеният Тейлър Фриц откри кампанията си на турнира в Далас с рутинен успех и продължава директно към четвъртфиналите. Американецът надигра сънародника си Джак Сок с 6:1 6:4 за малко над час игра и очаква в битка за полуфиналите друг свой сънародник - Маркос Гирон.

Световният номер 19 имаше цялата инициатива в хода на откриващият сет и тотално доминираше над съперника си. Двамата започнаха с категорични геймове, а впоследствие Фриц се пребори за противниковото подаване, откъсвайки се рано в резултата. Оттам насетне сетът се превърна в урок по начален удар от страна на първия поставен, който загуби само една точка на собствен сервис, а освен това не даде нито гейм повече на Сок, за да поведе в отделните части.

Участващият с "уайлд кард" американец се поокопити в началото на втория сет и стабилизира изявите си от сервис линията. Паритетът в резултата се запази до 2:2, но след това отново фаворитът в срещата взе надмощие и дръпна уверено с 4:2. До края двамата успяваха да задържат подаванията си, и брейкът, който Фриц реализира в средата на частта, се оказа напълно достатъчен, за да си гарантира успешен старт в надпреварата.

В друг мач от програмата Джон Иснър също намери мястото си на четвъртфиналите. В мач с много асове и три тайбрек сета Иснър надделя над Кевин Андерсън с 7:6(1) (7)6:7 7:6(5) в мач, продължил два часа и половина. В следващия си мач Биг Джон очаква победителя от срещата между квалификантите Вашек Поспишил и Юрий Родионов.

Двамата съвсем не изненадващо бяха безупречни при собствените си подавания и рядко губеха повече от една точка на собствен сервис. Единствената точка за пробив в мача дойде още в самото начало на първия сет и бе на сметката на Иснър, но южноамериканецът се справи. Първият от трите тайбрека бе решен по категоричен начин от 208-сантиметровия Иснър. Той имаше инициативата на своя страна и давайки само една точка на Андерсън, поведе в резултата. При втория случай двамата бяха далеч по-равностойни и се движеха точка за точка. Третият в схемата дори имаше два мачбола пред себе си, но бившият двукратен финалист от Шлема показа класата си и отрази и двата шанса, преди да отмъкне частта за себе си.

В реителния тайбрек отново интрига не лисваше. Равенството в точки се запази през по-голямата част, а решителен минибрейк, който Иснър реализира в края, направи разликата в резултата, преди гигантът да пласира чудесен сервис, който съперникът му не успя да върне, за да се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц не остави шансове на Сок; Иснър спечели дербито на гигантите срещу Андерсън Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp dallas | атп | далас | джак сок | джон иснър | кевин андерсън | Обзори | тейлър фриц | тенис турнир в Далас

Коментари





Следвайте ни в Facebook