Фриц преди финала на US Open: Усещам, че ще изиграя страхотен мач и ще победя Синер

от в 09:25 на 08.09.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц изрази увереност, че ще надиграе Яник Синер в тазвечершния финал на US Open. Световният номер 12 се превърна в първия американец от 2006-та година насам, който достига до финала в Ню Йорк, но изглежда той няма никакво намерение да спира дотук и хвърли ръкавицата към топ поставения, след като в своята пресконференция не се поколеба да покаже свота увереност в силите си да спечели трофея.

"Да бъда в този финал е причината да правя, това което правя. Затова съм работил толкова здраво през тези години. Това е сбъдната мечта и ще оставя всичко на корта, за да грабна тази купа. Мисля, че полуфиналният ми мач с Тиафо ще е далеч по-стресиращ от финала, защото срещу Франсис бях спечелил 6 от 7-те си мача и бях фаворит да достигна до финала, което не се беше случвало на американец от 18 години насам.

Срещу световния номер едно ще бъда аутсайдер и няма да изпитвам такова напрежение, защото всеки ще очакват той да спечели титлата. Винаги ми е харесвало да играя срещу Яник и съм се представял добре срещу него, като досега сме си разменили по една победа. Синер удря топката страхотно и има много тежки удари, но смятам че моята игра винаги се е противопоставяла добре на неговата. Имам усещането, че ще изляза на корта, ще изиграя един страхотен мач и ще спечеля титлата. Смятам, че най-доброто ми ниво е достатъчно, за да го победя" - заяви американският номер едно.

Източник: Tennis 365

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фриц преди финала на US Open: Усещам, че ще изиграя страхотен мач и ще победя Синер Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | интервюта | тейлър фриц | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook