Фриц притисна Медведев, но световният номер 1 не допусна изненада в Синсинати

от в 21:51 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев определено е превърнал в своя запазена територия надпреварите в Северна Америка през последните няколко сезона, а турнирът в Синсинати не прави изключение в това направление. Руснакът спечели титлата през 2019-та година, когато по пътя към трофея надделя над самия Новак Джокович и в момента изглежда в отлична позиция да дублира постижението си. Днес световният номер едно беше сериозно тестван от местния любимец Тейлър Фриц, който определено имаше игрово надмощие в големи периоди от срещата, само че не се възползва от шансовете си и в крайна сметка водачът в схемата се наложи със 7:6(1) 6:3, като по този начин си осигури полуфинален сблъсък с един измежду Стефанос Циципас и Джон Иснър.

Първият сет протичаше с явно надмощие на шампиона от Индиън Уелс, чийто агресивен подход му носеше успех в огромно количество от по-продължителните разигравания, а единствено сервисът държеше бившият шампион в резултата. Фриц редовно изтласкваше съперника си извън пределите на корта и с лекота завършваше своите атаки, което ни навяваше на мисълта, че пробивът в негова полза е само въпрос на време. Медведев обаче отрази брейкболи в четири свои подавания, както и общо три сетбола, за да вкара частта в тайбрек и там даде само една точка на поставения под номер 11.

Изглежда този епизод от срещата се оказа решаващ, защото местният любимец повече не показва същото равнище на тенис, докато московчанинът се превърна в същинска тенис стена стена и не можеше да пропусне удар. Топ поставеният набързо взе аванс от 3:0 гейма, след което правеше поне по два аса в своите подавания и съумя да изкове изключително ценен успех над един от най-опасните съперници в състезанието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц притисна Медведев, но световният номер 1 не допусна изненада в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | синсинати | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook