Тотален разгром: Фриц не показа сантименти към Руне и го опустоши за 56 минути в Шанхай!

от в 16:02 на 09.10.2024
Елеонора Александрова

Тейлър Фриц е предпоследният четвърфиналист на турнира в Шанхай! Подгласникът от тазгодишния US Оупън изнесе същинска тенис лекция на Холгер Руне, разгромявайки първата ракета на Дания с 6:1 6:2 за едва 56 минути игрово време.

Това ще е и осми четвъртфинал за него от деветте си участия на турнирите от сериите Мастърс за годината, а освен това американецът вее изглежда почти недостижим в битката за калсиране на ATP финалите в Торино, тъкй като в момента е 6-ти в годишната ранглиста и е с близо 700 точки преди деветия Алекс Де Минор.

В битка за полуфиналите световният номер 7 би могъл да се изправи срещу Александър Зверев за четвърти път тази година или белгийския ветеран Давид Гофен, а макар беглиецът да е наглед по-лесната опция, то не трябва да забравяме, че Фриц надви Зверев във всеки един от трите им досегашни срещи през сезона.

Срещата започна кошмарно за Руне, чиито непредизвиканите грешки не секваха нито за миг. Фриц пък можеше да разчита на мощния си начален удар, която беше подпомогната от множество уинъри в разиграваниятата, а в резултат на това станахме свидетели на тотално превъзходство от страна на американеца, който загуби едва 6 точки в откриващите 5 гейма, а бившият номер 4 имаше сили единствено, за да се разпише в резултата за 1:5, като откриващия сет приключи за 26 минути игрово време.

Тенденцията не се промени и в първите минути на втората част, като финалистът от US Оупън съумя да поведе с пробив още във втория гейм Скандинавецът опит да се бори и задържа следващите си две подавания, ала нивото на Фриц бе прекалено високо, за да допусне обрат и американецът дори удвои аванса си в седмия гейм, за да намери място във финалната осмица на турнира!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Тотален разгром: Фриц не показа сантименти към Руне и го опустоши за 56 минути в Шанхай! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | Обзори | тейлър фриц | холгер руне | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook