Фриц спря победната серия на Нори, нова трисетова победа за Тиафо

от в 08:21 на 29.03.2021
Диана Андреева

Камерън Нори, който отстрани първата ракета на страната ни през миналата седмима, отстъпи след трисетов мач на Тейлър Фриц. Малко по-малко от два часа бяха нужни на Фриц, за да се поздрави с успех - 6:4 3:6 6:1 и по този начин да си осигури място на 1/8-финалите в Маями, където му предстои двубой с Александър Бублик.

Мачът започна добре за Фриц, който бе постоянен от дъното на корта, което в комбинация със стабилен начален удар му позволи да прибави първия сет на сметката си, но спад в играта му позволи на Нори да възвърна паритета в отделните части. Така двубоят навлезе в решителен трети сет, където макар и да пропиля един сетбол, Тейлър бе много по-убедителен в представянето си и успя да се поздрави с триумф.

Друга трисетова среща изпрати Франсис Тиафо сред последните 16 тенисисти в тазгодишното издание на Мастърс турнира. Американецът бе изправен пред сериозни затруднения, като той дори спаси четири скрити мачбола във втория сет, за да може след 1:6 7:5 6:3 да се справи с класирания под номер 26 в световтата ранглиста - Душан Лайович.

В спор за място на 1/4-финалите Тиафо ще срещне поставения под номер едно в надпреварата Даниил Медведев, а последният път, в който двамата са играли помежду си, е било по време на US Open 2020, където категоричен Медведев не остави шансове на своя опонент и се поздрави с успех след 6:4 6:1 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц спря победната серия на Нори, нова трисетова победа за Тиафо Диана Андреева
Теми:  
душан лайович | камерън нори | мастърс маями | маями | тейлър фриц | тенис турнир в маями | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook