Фриц: Свързах се с Новак; може да играе на Уимбълдън, но надали ще е доволен само с това

от в 13:57 на 19.06.2024
Калоян Соколов

Тейлър Фриц се е свързал с Новак Джокович след контузията на сърбина, която го извади от Ролан Гарос и го принуди да се оперира. Абсолютно същата травма на десния менискус имаше Фриц през 2021-ва година, когато напусна Ролан Гарос в инвалидна количка и изуми спортния свят, завръщайки се на Уимбълдън точно 20 дни след своята операция, като той дори достигна до третия кръг на турнира.

Настоящият номер 12 разкри своя процес на възстановяване в онзи момент и очевидно дава лъч надежда за феновете на доскорошния номер едно, че и той е способен да извърши същия физически подвиг, въпреки че тогава Фриц е бил на 23 години, докато сърбинът в момента е на 37.

"Чух се с Новак, за да видя как е и да му разкажа за моя опит. Възможно е той да играе на Уимбълдън. Контузията му е абсолютно същата като моята, а аз участвах през миналата година. Разбира се, трябва да направя уточнението, че изобщо не съм се стремял към някакъв висок резултат, а просто исках да спечеля един или два мача, но е възможно да се играе в това състояние.

След операцията изобщо не можех да ходя, докато Новак очевидно се справя по-добре от мен. Хората са различни. Зависи от нивото на отток в коляното. Започнах да тренирам около седмица по-късно, така че и при мен имаше бърз прогрес. Почти веднага си възвръщаш пълната сила. Проблемът е оттокът след операцията. Ако съумееш да не отдаваш прекалени значение на този проблем и не се стигне до някакво прекалено издуване, то можеш спокойно да играеш.

Правих по 3-4 часа физиотерапия на ден, използвах ужасно много лед, за да държа оттока в разумна рамка и гледах да спазвам диета, с която да съм сигурен, че няма да се стигне до някакво по-сериозно възпаление на коляното. Бях наистина решен да играя на Уимбълдън, но може би има разлика между мен и Новак, защото той няма да е доволен от това просто да се появи, както се случи с мен, а ще иска да спечели турнира" - разказа бившият шампион в Индиън Уелс.

Източник: Tennis 365

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Фриц: Свързах се с Новак; може да играе на Уимбълдън, но надали ще е доволен само с това Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | новак джокович | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook