Фриц за мача си с Алкарас: Не можех да дишам; не съм го изпитвал дори срещу Голямата тройка

от в 17:59 на 31.03.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас продължава да няма загубен сет на надпреварата в Маями и е само на две победи от това да се превърне в най-младия тенисист постигал "Слънчев дубъл", а именно спечелването на титлите в Индиън Уелс и Маями. Вчера световният номер едно изнесе най-силния си мач в турнира и не остави никакви шансове на местния любимец Тейлър Фриц, отпускайки му едва шест гейма, като самият американец не скри колко впечатлен е останал от играта на опонента си и дори направи сравнение между тийнейджъра и членовете на Голямата тройка:

"Карлос притежава абсолютно всички възможни оръжия в тениса. Играе отлично на мрежата, невероятно бърз е, форхендът и бекхендът му са еднакво мощни и добри, може да те прехвърли, както и да направи перфектната къса топка. Рядкост е да видиш как някой толкова млад е развил до такава степен тениса си, че на практика няма какво да подобрява. Той притежава способността да играе по множество различни начини и може с лекота да сменя игровия си план в хода на двубоя, защото има на разположение всевъзможни средства, с които би могъл да спечели.

Говорейки за днешния ни сблъсък, то неговото ниво беше непоносимо в първите три гейма. Изпълнявах втори сервиси със скорост от 180 километра в тялото му, а той директно пласираше завършващ удар. Неколкократно навлизах в пределите на корта и изпълнявах обратен удар по диагонала с всичка сила, което обикновено е достатъчно да поставя съперника в много трудно положение, но Карлос просто чакаше топката с отворена замах и веднага правеше бекхенд уинър по правата. Това не беше неговото равнище през целия двубой, но видяното в самото начало беше поразително и нямах възможност да си поема въздух. Не съм изпитвал подобно нещо дори в мачовете си с Новак, Роджър и Рафа, защото там разиграванията са по-дълги и имаш възможност да възстановиш позицията си, докато Алкарас е много по-агресивен и е способен да те нарани фатално само с един удар" - призна Фриц в пресконференцията си след сблъсъка с шампиона от Индиън Уелс.

Източник: We Love Tennis

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фриц за мача си с Алкарас: Не можех да дишам; не съм го изпитвал дори срещу Голямата тройка Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | маями | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook