Фучович и Баутиста Агут с трисетови победи в Монте Карло

от в 14:29 на 15.04.2019
В
Мартон Фучович продължава напред в Монте Карло след трисетов успех над Николоз Басилашвили. Унгарецът показа стабилна игра и недделя със 7:5 3:6 6:1.

Фучович започна мача по-добре и успя да стигне до възможност за брейк още в откриващия гейм след двойна грешка на Басилашвили, но агресивна игра на грузинеца го спаси от опасността. Последваха няколко гейма без възможности за брейкове, като често агресията на Николоз прерастваше в непредизвикани греши, а след топка в мрежата на брейкбол при 5:5 и 30:40, първата част бе закономерно пратена в сметката на унгареца.



Вторият сет започна силно за играещия агресивно грузинец, който проби след няколко страхотни ретура и успя да излезе напред с 3:0. Този рано натрупан брейк в актива му се оказа и напълно достатъчен, за да може Николоз, след стабилна игра от дъното на корта, да влезне в решаващия сет.



През третата част обаче нивото на Басилашвили рязко спадна, а Мартон от своя страна стана много стабилен в разиграванията. Най-важен се оказа вторият гейм, където Фучович реализира изключително труден пробив, след като пропусна първите си три брейкбола, а това се оказа важно, защото след това последваха три безответни гейма в полза на унгареца, а така резултатът нарасна на 5:0. Унагрецът не успя да върже геврек, след като изпусна пет мачбола, но в крайна сметка на свое подаване затвори мача.

 

Безкомпромисен Роберто Баутиста Агут навакса сет пасив и надделя над Джон Милман след 3:6 6:1 6:1.

Милман започна силно и проби още в откриващия гейм, а макар и трудно задържа и своето подаване, за да дръпне с 2:0. Австралиецът дори наниза още един брейк при 5:3, за да може в крайна сметка да затвори и сета в своя полза.



Отговорът на Агут обаче не закъсня, а испанецът показа хладнокръвна игра и благодарение на изключително агресивни прийоми взе шест поредни гейма и затвори частта с 6:1 за скромните 34 минути.

Серията на испанеца продължи и през втората част, като той взе нови три поредни гейма. Въпреки че Роберто позволи на Милман да вземе следващото си подаване, то пределно концентрираният Агут взе нови три последователни гейма и така затвори мача за час и 52 минути.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович и Баутиста Агут с трисетови победи в Монте Карло В

Коментари





Следвайте ни в Facebook