Фучович и Хачанов се класираха за трети кръг на Ролан Гарос

от в 15:35 на 01.10.2020
Валери Андреев

След победата си в първия кръг на Ролан Гарос над Даниил Медведев днес Мартон Фучович отново бе по-добрият на корта и по този начин надделя над Алберт Рамос-Виньолас в последователни сетове - 7:6(2) 6:3 7:5. Унгарецът не показа онази игра от мача с Медведев, ала все пак бе достатъчно солиден, за да се справи с испанския си съперник. 

В хода на двубоя и двамата играеха стабилно от дъното на корта, но въпреки това разнообразие в играта им не липсваше. Все пак обаче Фучович успя да подчини опонента си и след силни последни минути на срещата и серия от четири поредни гейма унгарецът си гарантира място в третия кръг на Ролан Гарос. Там той ще се изправи срещу Тиаго Монтейро. 

В друг двубой от откриващите програмата днес в Париж Карен Хачанов изпита доста трудности въпреки добрия си старт, но все пак успя да победи Иржи Весели с 6:1 6:7(4) 7:6(7) 7:5. Поставеният руснак изигра солиден двубой и пречупи коравия Весели, а чехът със сигурност има за какво да съжалява на фона на изпуснатите два сетбола през третата част и на преднината от 5:2 през четвъртата. 

Хачанов в курса на целия мач бе по-агресивният от двамата на корта и се опитваше да доминира максимално, но въпреки това 27-годишният чех седеше равностойно в двубоя и съумя да се противопостави сериозно на съперника си. Все пак силите му стигнаха едва за сет, а Хачанов продължава уверено към следващия етап, където руснакът ще се изправи срещу чилиеца Кристиан Гарин 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович и Хачанов се класираха за трети кръг на Ролан Гарос Валери Андреев
Теми:  
карен хачанов | мартон фучович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook