Фучович и Клижан са във финалната осмица в София!

от в 15:11 на 07.02.2019
В
Мартон Фучович и Мартин Клижан спечелиха своите двубои от днешната програма на турнира и така продължават напред към четвъртфиналите.

Фучович се справи със съпротивата на немския квалфикант Яник Маден след три сета здрава битка.

Първата част предложи множество възможности и пред двамата, но така и никой не успя да ги оползотвори и логично се стигна до тайбрек.

В него унгарецът бе почти безгрешен и отпусна само една точка на противника си.

Подемът на Фучович продължи и във втората част, като той направи ранен брейк, ала Маден бързо се върна в резултата.

Нещо повече, Яник проби на още два пъти като така си осигури трета решителна част, а съперникът му имаше пълното право да съжалява за развоя на събитията, след като пропиля цели девет брейкбола.

Третият сет предложи поредна порция обрати, както и първокласен тенис изпълнен с дълги размени на високо темпо.

Първо унгарецът дръпна с два пробива и изглеждаше, че всичко е ясно, но Маден съумя да върне единия и дори имаше точка за 4:4, но оттам насетне форхендът на Фучович бе на неявроятна висота и му позволи да се измъкне от ситуацията и да спечели двубоя.

Мартин Клижан имаше тежко начало срещу бомбардира от начален удар Даниел Брандс, ала успя да обърне първата част от 3:5 гейма и макар в дългия гейм да пропиля три минибрека, той все пак взе първия сет.

Във втората част словакът се нагоди към непрестанните излизания на мрежата от страна на Брандс и взе ранен аванс, който поддържаше докрая и в крайна сметка се поздрави с крайния успех.

 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Фучович и Клижан са във финалната осмица в София! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook