Фучович: „Много труден мач за мен. Медведев заслужено спечели!"

от в 20:55 на 10.02.2019
В
Мартон Фучович влезе в пресконференцията  си след финала усмихнат и под аплодисментите на журналистите, за да отговори на няколко въпроса.

За срещата с Даниил той заяви: "Много труден мач. Медведев се е подобрил значително. Той вече проби в топ 20, а има и потенциал да влез в 10те най-добри. Сервираше страхотно, бе постоянен от основаната линия, удряше силно от там. Какво да кажа, наистиа труден мач за мен. Той заслужено спечели!"

Мартон отново бе попитан дали това, че корт номер 1(където той изигра първите си два двубоя) е по-бавен му е повлияло днес, Фучович разкри, че дългият му мач вчера срещу Беретини му е помогнал за това да свикне и се е чувствал добре на корта , като отново отбеляза за силната игра на съперника си.

Запитан за унгарския тенис и за неговото ниво, той каза че треньорът му е унгарец и е бил последният такъв в топ 100 преди самия него. В сравнение с преди три години, сега Мартон тренирал доста повече и то не само на корта, а и извън него, като именно това му е помогнало да направи този скок в кариерата си, добави още той, не говорейки конкретно за тениса в родната си държава.

Това беше и последната пресконференция в София, а и последното събитие в 8мия ден на Sofia Open. Турнир, който ще остане в съзнанието на всички, било то тенисисти, фенове или организатори!

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Фучович: „Много труден мач за мен. Медведев заслужено спечели!" В

Коментари

Следвайте ни в Facebook