Фучович надви Беретини и е финалист в София!

от в 16:23 на 09.02.2019
В


Мартон Фучович е първият финалист на турнира в София! Унгарецът се справи с впечатляващия с представянето си в турнира млад италианец Матео Беретини след обрат и три сета - 5:7 7:5 6:3. Съперникът на Фучович в неделя ще стане ясен по-късно днес, когато във втория полуфинал на корта ще излязат Гаел Монфис и Даниил Медведев.

Мачът започна с няколко комфортни сервис гейма на двамата тенисисти, докато не се стигна до 3:3, когато унгарецът изостана с 0:40, но съумя да обърне целия гейм, повеждайки с 4:3.

Беретини отговори с поредното си убедително подаване, а неприятностите на сервис на Мартон се завърнаха и при 4:4. Тогава той изостана с 15:40, но след агресивна игра успя да оцелее и в това си подаване.

Общо петте пропуснати брейкбола явно леко повлияха на младия италианец, който след двойна грешка изостана с 30:40 след предизвикана грешка от бекхенд воле. Сетболът обаче бе категорично отразен след сигурна комбинация от първи сервис по диагонала и завършващ форхенд по диагонала в опразнената част на корта. Беретини обаче допусна още една грешка, но отрази и втория сетбол след предизвикана грешка, а след нови две точки, в които демонстрира активна игра, изравни резултата.

Впечатляващ бекхенд уинър по правата донесе шеста възможност за пробив на Матео, а унгарецът не издържа на напрежението и след непредизвикана грешка от форхенд първият пробив в мача бе факт.

Брейкът бе затвърден на 15, а с това първият сет отиде в сметката на Беретини.

Втората част започна с няколко не толкова лесни подавания за двамата, но все пак до точки за пробив не се стигна до 4:4, когато на Фучович му се наложи да спасява такава. Това и стори след грешка от бекхенд на италианеца, а скоро в крайна сметка защити и подаването си.



Мартон, от своя страна, достигна до възможност за пробив при 6:5, което бе и възможност за спечелване на втория сет. След безкомпромисен форхенд ретур уинър на втори сервис по обратната права пробивът бе факт, а с това - и третият сет.

Последната част започна с уверен сервис гейм за 47-мия в света, който се възползва от набралата инерция и веднага след това направи пробив, а впоследствие го и затвърди, прибавяйки пети пореден гейм на сметката си.

Беретини показа, че не се е предал, и прекрати серията на съперника със сервис гейм на нула.

Фучович пък отговори със свое уверено подаване, а двамата до края на мача не допуснаха изненади на сервис, с което третата част завърши с 6:3 в полза на унгареца, а по този начин той се класира и на финала на надпреварата в София.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович надви Беретини и е финалист в София! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook