Фучович отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор в Ню Йорк

от в 01:59 на 04.09.2020
Марк Хаджижеков
Григор Димитров за жалост отново не успя да преодолее съпротивата на Мартон Фучович, след като унгарецът надделя над първата ни ракета и през миналата седмица на кортовете в Ню Йорк на W&S Open. Днес мачът бе изключително оспорван, но в крайна сметка Фучович се наложи в пет сета след 6:7(5) 7:6(4) 3:6 6:4 6:1 в двубой, продължил малко под пет часа, за да се класира за третия кръг на US Open, където унгарецът ще се изправи срещу Франсес Тиафо.

Още от началните минути на двубоя си личеше, че Григор е пределно мотивиран да си върне за загубата от този съперник на същите кортове само отреди седем дена. Бившият номер три изпълняваше ударите си изключително уверено и маневрираше по корта умело, печелейки множество красиви размени от дъното на корта.

No description available.

Фучович обаче също се представяше на познатото ниво и не много можеше да раздели дваата тенисисти през откриващата част. Стигна се до тайбрек, в който Григор набързо дръпна с преднина от 4:0 точки, а не след дълго българинът се добра и до три поредни сетбола.

Първите два такива бяха отразени от Мартон, но при третата си възможност Гришо запази спокойствие и в крайна сметка взе своето, за да се оттегли на стола за почивка с преднина в отделните части.

No description available.

През втория сет Димитров надгради доброто си представяне от първата част, като българинът реализира наглед ключов пробив в ,,Тилдъновия гейм". Този брейк позволи на Григор да сервира при 5:4 в опит да поведе с 2:0 сета, като нашето момче достигна до общо два сетбола на свое подаване, но точно в тези моменти ръката му трепна, за да се стигне в крайна сметка до връщане на пробива.

No description available.

Все пак това не обезкуражи съвсем 14-тият поставен, който проби отново, но и този път хасковлията не съумя да затвори сета. Това наложи изиграването на втори дълъг гейм, като психологизеското преумищество в него бе изцяло на страната на Фучович, който набързо се добра до три сетбола, като при втората си възможност унгарецът достигна до равенство в сетовете.

Изненадващата загуба на втория сет обаче ,,събуди звяра" в Григор, който непосредствено след това започна да играе най-добрия си тенис в мача. Изведнъж българинът започна да намира топката изключително чисто, а придвижването му по корта бе повече от бечупречно.

https://twitter.com/doublefault28/status/1301637876342456321?s=20

Това помогна на полуфиналиста от миналата година да достигне до пробив, но този път връщане за Фучович нямаше, като унгарецът много бързо отново се оказа изоставащ в отделните части.

В началото на четвъртия сет Григор побърза отново да се постави в позицията на тенисиста, водещ с пробив, като хасковлията за пореден път се позова на редица ефективни отигравания, за да поеме изцяло контрола върху доиграването на този сблъсък.

https://twitter.com/doublefault28/status/1301637876342456321?s=20

За жалост последва нов спад у представянето на сънародника ни, който допусна пробивът да бъде върнат, но Димитров побърза да поправи тази си грешка, реализирайки нов брейк в седмия гейм на частта. И това обаче далеч не се оказа решаващо за изхода на сета, тъй като последва още един спечелен гейм от ретур, а скоро Фучович излезе напред в резултата с 5:4.

No description available.

В този момент унгарецът реализира още един пробив, за да вкара срещата в пети сет, като видимо по-свежият от двамата бе именно 66-тият в света, който стартира решителната част по възможно най-добрия начин, реализирайки ранен брейк, а не след дълго резултатът сочеше 4:1 в полза на Фучович.

Съпротивителните сили на Григор все повече се изчерпваха, като Фучович умело движеше българина по широчината на корта, а това доведе до още един пробив на сметката на представителя на Унгария, който при 5:1 просто довърши започнатото, за да се класира за третия кръг на US Open.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Фучович отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор в Ню Йорк Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook