Фучович победи Джумхур след оспорван втори сет и чака Раонич или Щруф

от в 13:42 на 25.02.2019
В

За втора поредна седмица Дамир Джумхур отпадна в първи кръг, а днес това стана след като за 75 минути той приключи с участието в тазгодишния турнир в Дубай след 1:6 6:7(5) от Мартон Фучович.


През първия сет финалистът от турнира в София беше повече от убедителен и взе 6 поредни гейма след като съперника му взе спечели откриващото си подаване в мача.

В игрови план босненеца нямаше отговор на мощните удари от дъното на корта на съперника си и това беше една от основните причини за категоричното 6:1 за едва 20 минути.

Изумително представяне в сервис геймовете на унгареца доведоха до едва една точка в полза на Джумхур в тях, а Мартон вкара 11 от 13-те си първи сервиса.

Втората част започна доста по-равностойно, а лекотата, с която Фучович реализираше пробиви изчезна.

Той все пак запази добрия си сервис и именно това го спасяваше от проблеми.

Изведнъж, както всичко вървеше равностойно, а Дамир сякаш намираше своя ритъм все повече, то след почивката при 3:2, Мартон поведе с 0:40 след изумителна игра на мрежата и въпреки че съперника му се върна, при разкрилата се четвърта възможност унгареца проби след двойна грешка на Джумхур и така поведе с пробив, но спад в нивото на подаването му, поради силния вятър и две непредизвикани грешки, едната от които след разиграване с 29 удара, доведоха до рибрейк.

Последваха доста равностойни геймове, базирани на продължителните размени от дъното на корта, а докато форхендът на Мартон работеше по чудесен начин , то противникът се защитаваше изключително стабилно и успя да се добере  до тайбрек.

Той премина под знака на грешките, а Мартон направи изумителен обрат, след като  навакса пасив от 3:0 и достигна до 6:3.

Босненецър все пак върна две от точките след много точна атакуваща игра и се добра до 6:5, но там непредизвикана грешка от бекхенд прати мача в полза на съперника му.

С победата си Мартон успя да се класира за втори кръг, където ще играе с един измежду Щруф и Раонич, които ще играят малко по-късно днес.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович победи Джумхур след оспорван втори сет и чака Раонич или Щруф В

Коментари





Следвайте ни в Facebook