Фучович показа нерви от стомана и надигра Вавринка в петсетово тенис зрелище!

от в 05:35 на 10.02.2021
Валери Андреев

Мартон Фучович надделя в един от най-интересните и драматични двубои досега в турнира. Унгарецът успя да покаже здрави нерви и въпреки че допусна опонентът му да навакса пасив от 0:2 сета, то в крайна сметка той триумфира след 7:5 6:1 4:6 2:6 7:6(11:9), като дори отрази три поредни мачбола в супер тайбрека.

През първата и втората част на срещата, Мартон успяваше да доминира и да намира отговори на абсолютно всеки удар на съперника си, а това и му позволи до голяма степен да контролира играта. Така Фучович спечели първите два сета изглеждаше тежък фаворит за спечелването на двубоя. 

Няколко успешни волета обаче в комбинация с добри удари от основната линия върнаха самочувствието на Стан и той започна да играе с характерното си високо ниво на игра. Ретурите на Фучович пък претърпяха сериозен спад, което изцяло ситуацията на корта, а швейцарецът съумя да изравни общия резултат.


Who's your pick: @stanwawrinka or Marton Fucsovics?#AusOpen | #AO2021 pic.twitter.com/euoEbCsfB8

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 10, 2021

Решаващата част започна много равностойно, като разковничето дойде в седмия гейм, когато Стан не успя да пласира няколко първи сервиса, което позволи на Фучович да направи серия от феноменални ретури и въпреки че Стан реализира феноменален бекхенд, за да спаси първия брейк шанс, то при втория, агресията на Мартон даде резултат и той осъществи пробив. Toва обаче не беше края на този мач, защото Вавринка успя да запази спокойствие и в крайна сметка достигна до решаващ тайбрек.

Дългият гейм започна кошмарно за Фучович и той бързо изостана с два минипробива разлика, като втората смяна на полетата дойде при аванс от 8:4 точки в полза на Стан и скоро той разполагаше с три поредни мачбола при 9:6, само че непоставеният играч съумя да отрази първите два от тях, а при третия форхенд непредизвикана грешка на швейцареца изравни точките между двамата за първи път в гейма.  Фучович показваше страхотна игра в тези критични моменти и по феноменаен начин съумя да вземе следващите две точки, с което и да си извоюва победата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович показа нерви от стомана и надигра Вавринка в петсетово тенис зрелище! Валери Андреев
Теми:  
мартон фучович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook