Фучович се радва, че е на финал. Няма предпочитания за противник

от в 18:54 на 09.02.2019
В

Мартон Фучович е първият финалист на турнира в София! Унгарецът надделя над Матео Беретини след обрат (прочетете повече), а час по-късно дойде и на пресконференция.


Първото, което Фучович спомена, беше за това, че е истински доволен да бъде в София. Тук много му харесвало и се радвал, че подготовката му у дома миналата седмица е била по-дълга, защото това му помогнало много тук.

Интересно беше, че Мартон преди днес не беше излизал на централния корт и затова бе запитан за сравнение между настилките на малката зала и тази на Арена Армеец. На този въпрос той заяви за огромна разлика между двете, като това каза, че в началото му е влияело. Все пак унгарецът спомена, че сравнително бързо е успял са се адаптира и това му е помогнало много.

В пресконференцията Фучович шеговито се извини, че когато беше първа ракета на Унгария през 2015-та ни победи два пъти на Купа Дейвис - първо постигна успех срещу Кузманов, а после - и срещу Лазов.

Той бе попитан и за публиката и това как му е влияела, като то той заяви: ,,Подкрепяха Матео повече, защото той все пак игра повече на централния корт и го познават по-добре. Надявам се утре да имам повече поддръжници!"

Запитан за физическата си форма, която е на видимо много високо ниво, той заяви, че основната причина за това е треньорска промяна преди три години. Сравнение с тогава, сега тренирал доста повече и то не само на корта, а и извън него, като именно това му е помогнало да направи този скок.

Съперникът на Фучович на финала ще стане ясен по-късно днес, но на пресконференцията той бе запитан с кого от втория полуфинал между Гаел Монфис и Даниил Медведев предпочита да се срещне. Интересното е, че той е с пасив от 0:2 срещу руснака, докато с французина не се е срещал. По този въпрос унгарецът заяви, че няма фаворит, и няма търпение да излезе на корта, защото да играеш финали било забавно.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Фучович се радва, че е на финал. Няма предпочитания за противник В

Коментари

Следвайте ни в Facebook