Фучович шокира седмия поставен Агут и очаква Харис на четвъртфиналите в Антверпен

от в 18:13 на 21.10.2021
Диана Андреева

Роберто-Баутиста Агут показваше впечатляващ тенис в началото на сезона и заслужено бе сред челните позиции в световната ранглиста. Испанецът обаче постепенно допусна спад в играта си, като днес за пореден път допусна неочаквано поражение още в откриващия си мач от турнир. Този път непреодолимото препятствие пред Агут се оказа Мартон Фучович, който навакса пасив от един сет, за да се поздрави с крайната победа - 6:7(5) 6:3 6:1.

Фучович пое контрола над мача още от първата точка. Мартон поставяше своя противник в невъзможни ситуации, с класните си отигрвания от дъното на корта, а предимството му в двубоя се дължеше още на колебливите удари от страна на Агут. Испанецът често допускаше непредизвикани грешки, а ефективността му на първи сервис също не бе достатъчно висока. Всичко това, в комбинация с голяма доза увереност, спомогна на Фучович не само да навакса в общия резултат след като бе предал първия сет, но и да спечели срещата след почти два часа и половина игра.

Със загубата на Агут пореден представител на поставените тенисисти в Антверпен напуска състезанието, като подобна бе съдбата още на Райли Опелка и Алекс де Минор. В следващия етап от надпреварата препятствието пред Фучович е Лойд Харис, който без никакви колебания надигра Ян-Ленард Щруф в първия мач за деня в Белгия.

За да се поздрави с победата, Харис се оповававше основно на началният си удар, а излизанията му на мрежата също даваха повод за радост на младока. Щруф бе далеч под обичайното си ниво на игра и дори не съумя да се съпостави на представителя на Южна Африка, отстъпвайки с 6:2 6:3 след едва 70 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович шокира седмия поставен Агут и очаква Харис на четвъртфиналите в Антверпен Диана Андреева
Теми:  
лойд харис | мартон фучович | роберто баутиста агут | тенис турнир в антверпен

Коментари





Следвайте ни в Facebook