Фучович срази Медведев още на старта на Ролан Гарос!

от в 00:36 на 29.09.2020
Димитър Беловски

Мартон Фучович поднесе една от изненадите през днешния ден, като надигра поставения под №4 Данил Медведев след изключителна битка и 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:1 и така се класира за втория кръг в надпреварата.

Това е и първа победа за световния №63 над играч от топ 10!

Двубоят започна с размяна на геймове, но унгарецът проби в най-подходящия за него момент – при 5:4, а след това сравнително лесно спечели и първата част.

Фучович изненадваше руснака с множество къси топки през целия двубой, а във втория сет успя да пробие на 15 в първия гейм на сета. Медведев се добра до точка за пробив в следващия гейм и той се възползва перфектно и изравни резултата. Унгарецът отново натисна съперника си и успя майсторски да направи нов пробив за 2:1. Световният №6 обаче успя да изравни при 3:3. Двамата си размениха по още един пробив и резултата стана 4:4. След това двамата успяваха да печелят сервис геймовете си и вкараха сета в тайбрек. Там се разигра доста любопитен момент – при 5:3 точки Медведев изкара дълга топка в аут и резултатът стана 6:3. Това пък вбеси руснака до такава степен, че той счупи ракетата си, а съдията на стола му отсъди наказателна точка, което означаваше че сетът отива в сметката на Фучович.

Въпреки фрустрацията си Медведев, изглежда, се събра бързо и проби за 0:1, а малко след това с нов пробив за 1:4 си гарантира лесно спечелването на третия сет.

Четвъртия сет бе изцяло под диктовката на унгареца. Още във втория гейм на четвъртия сет Медведев на няколко пъти изстреля топката в мрежата и Фучович реализира брейк на 15, а след това със силен сервис гейм бързо поведе с 3:0. Руснакът сякаш се загуби тотално на корта, а Фучович играеше все по-освободено и по-освободено и проби отново за 5:1, а след това спечели и двубоя с комфортен гейм.

Във втория кръг Фучович ще срещне Арберт Рамос-Винолас, който победи Адриан Манарино след 6:4, 6:3, 6:0.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фучович срази Медведев още на старта на Ролан Гарос! Димитър Беловски
Теми:  
данил медведев | мартон фучович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook