Гаел Монфис с първа победа от 15 месеца насам, Пол не остави шансове на Цонга

от в 20:12 на 18.05.2021
Диана Андреева

Гаел Монфис се намираше в ужасяваща серия - той нямаше нито една победа на ниво ATP, ала за радост на неговите фенове, това се промени днес. Световният номер 14 надделя над Тиаго Сибот Уилди в последователни сетове - 7:5 6:4. Това беше и първи успех за френския тенис на турнира в Лион, който се състои през тази седмица, тъй като до момента представителите на домакините не успяваха да зарадват своите сънародници по трибуните, допускайки поражение след паражение. 

Победата на Монфис дойде след безспорно най-силния му мач до момента през 2021 година. Макар и неубедителен през първите минути, Гаел намери бързо своя ритъм и напомни за най-добрите си дни в Тура. Агресивен и разнообразен, световният номер 14 не остави шансове на своя опонент, който влезе в основната схема като щастлив-губещ на мястото на Лойд Харис. 

Следващото препятствие по пътя на Монфис в Лион ще бъде Йошихито Нишиока, който се справи с Уго Юмбер в трисетова драма през вчерашния ден - 3:6 6:3 6:4. Монфис и Юмбер за последно се изправиха един срещу друг през 2019 на Купа Дейвис, където японецът бе категоричен и надделя със 7:5 6:2. 

В друг мач от днешния ден Жо-Вилфред Цонга отстъпи на наскоро празнувалия рожден ден Томи Пол. Представителят на домакините спечели едва шест гейма в хода на двубоя, за да се предане след малко над 60 минути игра. Пол се наложи с 6:3 6:3 и по този начин си осигури място на 1/8-финалите, където му предстои сблъсък с втория поставен Стефанос Циципас. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаел Монфис с първа победа от 15 месеца насам, Пол не остави шансове на Цонга Диана Андреева
Теми:  
гаел монфис | жо-вилфред цонга | лион | монфис | томи пол | цонга

Коментари





Следвайте ни в Facebook