Гаел Монфис: Съжалявам, че тази прекрасна зала е празна

от в 06:25 на 02.10.2021
Диана Андреева

Гаел Монфис не за първи път взима участие в Sofia Open. Французинът бе полуфиналист и в изданието на надпреварата през 2019 година, когато бе един от любимците на публиката по трибуните. Сега обаче фенове не се допускат в Арена Армеец, тъй като мерките против разпространението на COVID-19 не позволяват. Именно това е основната причина Монфис да не се чувства максимално удовлетворен в българската столица, а повече около мнението си за турнира в София и атмосферата в залата сподели самият Гаел в кратка пресконференция: 

Гаел, за втора седмица поред достигаш до полуфиналите на турнир от АТП. Как ще коментира?

- Чувствам се отлично. Играх на ниво. Последният път тук играх добре и винаги е хубаво да се връщаш на места, където си показвал класен тенис. Бях малко самотен през изминалите дни, няма да ви лъжа. Тренирах, седях си в стаята. Накрая обаче това ме мотивира още повече. Бях готов за началото. Сега съм щастлив с представянето си. Чувствам се великолепно. И определено искам да победя утре и евентуално да спечеля тази купа след два дни. 

При първото си участие тук също стигна до полуфиналите. Сега целта е по-висока, нали?

- О, да, чувствам се добре. Така че се надявам утре да спечеля и накрая да вдигна купата. 

Следващият ти съперник е Маркос Хирон. Няколко думи за него?

- Той игра страхотно. Спечели здрави мачове. Мисля, че е много уверен и ще е много трудно. Много харесвам Маркос. Това ще ни е първи мач. Но всъщност тренирахме заедно преди няколко седмици, а също и на Олимпийските игри. Той е страхотно момче и нямам търпение да се изправя на корта срещу него. Само съжалявам, че властите тук не позволиха присъствието на публика и тази прекрасна зала е празна!

Източник: Sofia Open 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаел Монфис: Съжалявам, че тази прекрасна зала е празна Диана Андреева
Теми:  
sofia open | гаел монфис | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook