Гарантирано зрелище: Григор излиза на "Маноло Сантана" в опит да спре Алкарас (програма)

от в 23:45 на 29.04.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров ще има изключително трудната задача да излезе срещу Карлос Алкарас в 1/16-финален сблъсък от Мастърса в Мадрид. Топ поставеният е защитаващ шампион в испанската столица и откри клей сезона си със спечелена титла на турнира в Барселона, където не загуби нито сет по пътя към трофея. Все пак бившият номер едно показа, че също е човек и беше напът да отпадне на старта в испанската столица, но осъществи впечатляващ обрат срещу Емил Руусувуори, като в третия сет продуцира феномемално ниво на тенис.

Григор пък не допусна нито един пробив в откриващия си мач от надпреварата и сломи съпротивата на Грегоар Барер в два тайбрека, само че утре го очаква изпитание от съвсем различен калибър. Все пак повод за оптимизъм ни дава обстоятелството, че българинът е постигнал единствената си победа над актуален номер едно точно в Мадрид, когато преди десет години надигра самия Новак Джокович.

Срещата между Димитров и Алкарас е поставена под номер три в програмата на централния корт "Маноло Сантана" и ще започне не преди 21:00 часа българско време, а вие отново ще може да я проследите на обичайните линкове в Tennis.bg!

Програмата за неделя в Мадрид:

корт Маноло Сантана (стартират не преди 12:00 часа българско време)

1. Карен Хачанов - Роберто Баутиста Агут

2. Джесика Пегула - Мари Бузкова

3. Ига Швьонтек - Бернарда Пера

4. Карлос Алкарас - Григор Димитров (не преди 21:00 часа)

5. Холгер Руне - Алехандро Давидович Фокина

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гарантирано зрелище: Григор излиза на "Маноло Сантана" в опит да спре Алкарас (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook