Гарбинье Мугуруса се класира за осминафиналите след трисетов успех над Коко Гоф

от в 16:43 на 17.09.2020
Петър Колев


Гарбинье Мугуруса се класира за осминафиналите на турнира от категория WTA Premier в Рим след победа в три сета над 16-годишната Коко Гоф. Това бе първият двубой между двете тенисистки, а испанката показа своята класа, като по-големият ѝ опит и помогна да достигне до крайния успех. В следващия кръг на надпреварата Мугуруса ще се изправи срещу победителката от мача между Ирина Камелия Бегу и Йохана Конта.

Мачът започна изключително солидно за младата американка, която атакуваше сервиса на своята съперничка с дълбоки и агресивни ретури. Тя реализира пробив за 3:1, но изигра слаб сервис гейм, с което Мугуруса осъществи моментален рибрейк. Двете тенисистки значително повишиха нивото си на сервис и не оставяха възможности на посрещащите. Достигна се до тайбрек, в който испанката направи непредизвикана грешка от бекхенд и така Гоф поведе с 3:1 точки. Поставената под №9 обаче запази хладнокръвие и не даде нито точка на световната №53, затваряйки сета с ас по правата - 7:6(3).

https://twitter.com/WTA/status/1306568218782216193?s=20

Въпреки загубената първа част, Гоф продължи да играе максимално агресивно от ретур и реализира ранен пробив за 2:1. Мугуруса достигна до възможност за моментален рибрейк, но не съумя да я материализира и от своя страна изигра още един слаб сервис гейм, допускайки нов пробив. Няколко отлични изпълнения на испанката ѝ позволиха да върне един от брейковете за 4:2, като тя дори достигна до точка за изравняване на геймовете в следващото подаване на американката. Въпреко това Гоф измъкна подаването си и осъществи нов пробив, с което затвори и частта за 6:3.

https://twitter.com/WTA/status/1306580050368577538?s=20

Решавашата част започна нервно за сервиращите - след елементарна грешка на мрежата Мугуруса инкасира ранен пробив, но две двойни грешки на Гоф в следващия гейм ѝ позволиха да осъществи моментален рибрейк, а след това и да достигне до паритет в геймовете - 2:2. Неубедителното представяне от сервис на американката продължи и по време на следващото ѝ подаване, в което бившата №1 вкара няколко дълбоки ретура, които ѝ помогнаха да осъществи нов пробив. Сервирайки за оставане в мача, началният удар на Гоф отново се пропука и така Мугуруса реализира нов брейк, затваряйки срещата за два часа и половина игра на корта за крайното 7:6(3) 3:6 6:3.

Мугуруса

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарбинье Мугуруса се класира за осминафиналите след трисетов успех над Коко Гоф Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook