Гарин детронира шампиона Зверев в луд мач

от в 19:04 на 03.05.2019
В
Кристиан Гарин детронира миналогодишния шампион в Мюнхен - Александър Зверев, в луд мач, продължил два часа и 11 минути след 6:4 5:7 7:5.

Саша започна срещата по-активно и заслужено се добра до брейк още в откриващото подаване на съперника си, но това не стресна младия Гарин и заигравайки изключително стабилно, чилиецът навакса пасива си.

Подемът му обаче не спря дотук и след като за втори път успя да пробие съперника си, Кристиан извоюва първата част.



Ако това да изпусне пробив преднина беше неприятно за Саша, то във втория сет, когато вече изоставаше в отделните части, германецът на два пъти трябваше да се връща от брейк пасив, а по пътя защитаващият титлата си тенисист отрази три мачбола, за да може в крайна сметка някак си да се добере до 5:5.

Това със сигурност много повлия на спечелилия по-рано турнира в Хюстън Гарин, като чилиецът в крайна сметка не се добра дори до тайбрек и предаде сета със 7:5.



Играта му обаче продължи да страда, а поредните загубени геймове за Кристиан станаха пет, след като той натрупа пасив от 0:2 в решаващата част.

Разконцентриран Саша обаче вместо да приключи с противника си, след няколко неточности предаде своето подаване. Брейковете обаче не спряха дотук, защото само два гейма по-късно при 3:2 за германеца той отново поведе с пробив пасив, а скоро наново го изпусна.

Саша все пак се върна в ритъм и изигра множество точки на изключително ниво, за да може да поведе освен с 5:4, то и с 15:40, което означаваха два мачбола пред миналогодишния шампион. Този път обаче беше ред на Гарин да покаже несломим характер и аналогично на Зверев през втория сет, взе прелом в играта, за да може цели 12 от следващите 13 разигравания да отидат в неговата сметка, като по този начин чилиецът успя и да детронира миналогоднишния шампион и трети в света - Александър Зверев.

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1124342692522135558?s=19

С днешната си загуба Саша губи цели 205 точки, а по този начин и отстъпва една позиция назад в ранглистата, с което и предава третото място на Роджър Федерер.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарин детронира шампиона Зверев в луд мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook