Гарин е новият шампион в Мюнхен след победа над Беретини

от в 19:25 на 05.05.2019
В
Кристиан Гарин е новият шампион в Мюнхен. Елиминиралият Саша Зверев и Марко Чекинато днес показа характер и заслужено спечели своя втори трофей в кариерата си.

Днес Гарин показа характер и след 6:1 3:6 7:6(1) победи влезлия в изключителна серия от девет поредни спечелени мача - Матео Беретини.



Първата част беше истински кошмар за италианеца, който освен че вкара едва четири първи начални удара за целия сет, то нищо в играта му не се и получаваше, а Матео, след като спечели първото си подаване в мача, не взе нито един гейм повече, като ситуацията за него изглеждаше критична.



Във втория сет, Беретини все пак се събра и започна да играе доста по-стабилно и въпреки че отново не вкара някои от форхендите си, а Гарин продължи да доминира поне минимално в разиграванита, Матео все пак се държеше в резултата и в крайна сметка изчака своя момент. Това стана при 4:3, където се добра до първите и единствени брейкболи във втория сет, където при третия такъв Кристиан не намири топката и след удар с рамката изостана с пробив. Той беше и бързо затвърден след сервис с 215км. и категорична игра, а по този начин срещата отиде в решаваща част.

В третия сет нещата на корта се развиваха напълно аналогично. Отново преди 4:3 рядко някой визмаше точките на чужд сервис, но този път обаче се стигна до брейкбол за Кристиан, който се добра до точки за пробив, а там след два поредни форхенда първият пробив в сета бе факт. Той обаче не се оказа решаващ, защото Кристиан загуби гейма или по-скоро Матео си го спечели, когато съперника му сервираше за мача. Оттам натаък повече дори не се стигна до брейкбол, за да може в крайна сметка титлата да се реши в тайбрек.



В дългия гейм Кристиан започна по-активно и след хубав форхенд първи се добра до минибрейк за 2:1, а след ас и хубава акция към мрежата на Гарин, чилиецът дръпна с 4:1. Там след нова грешка от форхенд за Беретини и изумителен минаващ на Гарин, Кристиан вече имаше 5 шампионски точки, но те дори не му бяха нужни, след като още от първата с хубаво бекхенд воле, Кристиан спечели своя втори трофей в кариерата си.

https://twitter.com/TennisTV/status/1125069322513199104?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарин е новият шампион в Мюнхен след победа над Беретини В

Коментари





Следвайте ни в Facebook