Гарин ще очаква победителя от мача между Григор и Тийм на четвъртфиналите в Берси

от в 14:39 на 31.10.2019
В
Кристиан Гарин ще бъде следващият съперник на Григор Димитров стига нашето момче да успее да надделее малко по-късно над Доминик Тийм. Чилиецът днес се справи със съоротивата на Жереми Шарди след 6:7(4) 6:4 7:6(6), след като спаси цели три поредни мачбола, за да се класира за четвъртфиналите в зала ,,Берси”.

https://twitter.com/TennisTV/status/1189884137018134528?s=20

Гарин започна двубоя вихрено, повеждайки с 3:0, но устремът му набързо бе паритан от френския квалификант, който не след дълго достигна до равенство в резултата.

Впоследствие двамата бяха убедителни на начален удар, за да се достигне до тайбрек, в който Шарди поведе с ранен минипробив за 3:0, а до края на дългия гейм представителят на домакините не предаде преднината си, за да се откъсне напред в сетовете.

Статуквото обаче се промени през втората част, като изведнъж Гарин заигра значително по-стабилно, докато Жереми започваше да допуска все повече грешки. След поредния брутален ънфорс от бекхенд французинът предаде и подаването си, като този път Кристиан не сдаде аванса си и в крайна сметка форсира трети решителен сет.



Въпреки това последва нова смяна на сюжета в последвалата част, като този път чилиецът бе тенисистът, допуснал да се стигне до точка за пробив в своето подаване след поредица от колебливи пропуски. Гарин обаче демонстрира изумително хладнокръвие и след техничен слайс отрази единия брейкбол, а след ас - и втория.



В крайна сметка отново се стигна до паритет за 2:2, като впоследствие подаващите не срещаха затруднения. Това бе до 5:5, когато Шарди изведнъж се оказа с пасив от 0:40 на собствен начален удар след два поредни ретур уинъра от ракетата на Гарин. Няколко впечатляващи сервиса на французина обаче заличиха тези опасности, като последва четвърти скрит мачбол, но и той се оказа безуспешен за чилиеца.

В крайна сметка Шарди си спечели сервис гейма, а Гарин отговори подобаващо с подаване, спечелено на нула, за да се стигне до решителен тайбрек. В него пръв с минибрейк се поздрави шампионът от Мюнхен благодарение на страхотен минаващ удар от бекхенд.

https://twitter.com/TennisTV/status/1189856712586608641?s=20

Представителят на домакините обаче не закъсня с отговора си и след методично изградена офанзива, завършила с печеливш форхенд по правата, минипробовът бе върнат.

След два поредни аса 32-годишният французин излезе и напред в резултата за 3:2, като последва слабо изпълнение на форхенд от ръката на Гарин, благодарение на който Шарди се поздрави с четвъртата си поредна точка в дългия гейм.

Серията на Жереми бе прекъсната все пак, но последва нов ас на французина, а след грешка на Гарин представителят на домакините се добра и до три поредни мачбола.

Форхенд уинър и ас обаче заличиха два от тези мачболи, а след колеблив форхенд на ветерана двамата тенисисти размениха полетата си за втори път при 6:6. Последваха две страхотни атаки на чилиеца, които се оказаха съвсем неотразими за Шарди и така след три поредни спасени мачбола Гарин се класира за четвъртфиналите в Париж!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гарин ще очаква победителя от мача между Григор и Тийм на четвъртфиналите в Берси В

Коментари





Следвайте ни в Facebook