Гаске и Симон намериха безпроблемно място във втория кръг на Sofia Open!

от в 14:05 на 10.11.2020
Калоян Соколов

Френските ветерани Ришар Гаске и Жил Симон без съмнение са едни от най-големите имена на тазгодишното издание на надпреварата в София, а бившите членове на топ 10 постигнаха комфортни победи на старта в нашата столица.

Гаске имаше за съперник клей специалиста Роберто Карбайес-Баена и показа явното си превъзходство над него в играта на закрито, надделявайки с комфортното 6:3 6:4. Французинът трябваше да отразява три шанса за пробив още във второто си подаване, но се справи с тежката ситуация и на свой ред реализира решителен за изхода на сета брейк в осмия гейм. Втората част стартира по-силно за Баена, който поведе с 2:0, само че световният номер 49 се окопити бързо и затвори двубоя без да се вкарва в особени усложнения.

Жил Симон пък изигра третия си двубой в България, тъй като стартира още от квалификациите, като добрият му ритъм свърши своята работа и той не изпита никакви колебания в сблъсъка си с Андрей Мартин - 6:2 6:2. 35-годишният играч показа прословутата си стабилност от дъното на корта и в нито един момент не остави шансове на съперника си, който инкасира по два пробива в отделните сетове и напусна турнира безславно. 

Следващото препятствия пред Симон ще бъде един измежду Вашек Поспишил и Ян-Ленард Щруф, докато за Гаске предстои среща с талантливия младок Йонас Форейтек.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаске и Симон намериха безпроблемно място във втория кръг на Sofia Open! Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | жил симон | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook