Гаске се справи с Фриц на старта в Париж, Симон пък отпадна от Пол след драма

от в 18:01 на 03.11.2020
Калоян Пламенов

Ришар Гаске започна с победа участието си на Masters 1000 турнира във френската столица Париж, след като победи в трисетова битка американеца Тейлър Фриц след 6:0, 3:6, 6:3 за час и 37 минути.

Така той се класира за втория кръг на надпреварата, където ще се изправи срещу доста по-силен противник в лицето на аржентинеца Диего Шварцман, който прави доста силен сезон.

В първия сет Ришар бе безкомпромисен и не даде нито гейм на противника си, като проби на три пъти - в първия, третия и петия гейм. Все пак вторият сет обаче бе за Фриц, който с решителен пробив в осмия гейм и спечелване на подаването изравни частите и прати мача в трети и решителен сет.

В него обаче по-опитният представител на домакините стигна до своето след един единствен пробив, който падна в четвъртия гейм и който успя да задържи до самия край.

В друг френско-американски сблъсък между Жил Симон и Томи Пол обаче този път радостта бе в полза на "янките".

Американецът стигна до успеха след 3:6, 6:3, 6:3 за 2 часа игра, а определено Симон има за какво да съжалява. В третия сет французинът имаше комфортен аванс от пробив и 3:0 гейма, но после се срина.

Във втория кръг янкито ще срещне Стан Вавринка. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаске се справи с Фриц на старта в Париж, Симон пък отпадна от Пол след драма Калоян Пламенов
Теми:  
жил симон | ришар гаске | тейлър фриц | тенис турнир в париж | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook