Гаске за впечатленията от София, днешната победа и предстоящия мач с Форейтек

от в 18:59 на 10.11.2020
Калоян Соколов

Ришар Гаске даде първата си пресконференция в София, след като по-рано през деня се справи със съпротивата на Роберто Карбайес Баена и така намери място в осминафиналите на надпреварата, а ето какви бяха първите думи на французина пред медиите веднага след неговия успех:

За първата му поява в България и генерално за Sofia Open:

Турнирът е чудесен. Гаел Монфис ми го похвали и каза, че организацията е на много високо ниво. Това е последен турнир за годината, централният корт е наистина великолепен, а днес имаше много фенове, които ме подкрепяха и беше наистина приятно да играя при тези условия. Надпреварата е чудесна и ще дам всичко от себе си, за да се представя силно.

За отминалата среща с Карбайес Баена:

- Той е добър тенисист. Всички играчи в София показват високо ниво. Трябваше да се боря за победата, като сервисът ми вървеше отлично и съм наистина доволен от представянето си.

За предстоящия сблъсък с Йонас Форейтек:

Вчера победи Чилич, който е тежък съперник. Видях малко от мача му и беше страшно солиден, а освен това знам, че е печелили турнир от Големия шлем при юношите. Той е много млад и няма нищо за губене. Наистина всички играчи тук показват силни игри, но той прави особено впечатление и очаквам тежък двубой.

За разликата между мачовете с доказани играчи и новопоявили се такива:

- Трудно е, защото не познаваш опонента. Вчера обаче успях да го погледам и знам какво да очаквам. Наясно съм, че няма да е лесно, само че знам какво трябва да направя, за да спечеля. Всяка среща е различна, а аз трябва да покажа най-високото си ниво, защото той е корав съперник.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гаске за впечатленията от София, днешната победа и предстоящия мач с Форейтек Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | Пресконференции | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook