Гастон шокира топ поставения в Антверп и помогна на Григор да се изкачи в ранглистата!

от в 20:30 на 18.10.2024
Елеонора Александрова

Топ поставеният на турнира в Антверп, Алекс Де Минор, отпадна неочаквано от надпреварата още в 1/4 финалната фаза. Световният номер 77, Уго Гастон, елиминира първата ракета на Австралия с 6:3 3:6 7:5 за 2 часа и 8 минути игрово време и се класира за втория си ATP полуфинал за годината. В битка за финала той ще се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който днес по-рано елиминира Феликс Оже Алиасим.

Тази новина е добре дошла за Григор Димитров, тъй като българинът ще се изкачи до 9-тата позиция в ATP ранглистата (към момента Григор е с 3620 точки в класацията на живо, докато тези на Де Минор са 3570).

Освен това Де Минор е един от преките конкуренти на бившия номер 3 за ATP Финалите в Торино - ако Димитров триумфира този уикенд с трофея в Стокхолм, то родният ни представител със сигурност ще се доближи само на 200 точки от австралиеца и в годишното класиране и по този начин ще увеличи шансовете си за класиране за най-елитнитния ATP турнир за годината (Григор към момента е 10-ти, а Де Минор 9-ти)

Двубоят между Де Минор и Гастон започна по план за представителя на топ 10, който още в първия сервис гейм на опонента си реализира пробив, но французинът се възползва от липсата на игрова практика на своя момент и светкавично обърна резултата до 3:1 в своя полза. По-нискоранкираният състезател продължи с разнообразните си отигравания, които му позволиха да запази аванса си до самия край, за да поведе сензационно в сетовете.

Де Минор постепенно започваше да намира ритъма си на игра и привикан към постоянните къси топки от другата страна на мрежата. Бързоногият играч все по-често наказваше опитите на своя съперник да го хване неподготвен, а всички това позволи на световния номер 9 да пробие за преднина от 4:2 във втората част и много скоро срещата влезе в трети решителен сет.

Спечелената втора част даде необходимото самочувствие на Де Минор и фаворитът изглеждаше готов да осъществи обрат. Непоставеният тенисист обаче стабилизира играта си и бе изцяло конкурентен на именития си съперник. Така двамата тенисисти печелеха сервис геймовете си до 6:5 в полза на световния номер 77, който точно тогава вкара серия от добри ретури и в крайна сметка се поздрави с дебютния си успех над топ 10 представител!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Гастон шокира топ поставения в Антверп и помогна на Григор да се изкачи в ранглистата! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | антверп | Обзори | уго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook