Гергана Топалова с първа титла през сезона след двусетов успех на финала в Кайро!

от в 14:05 на 09.05.2021
Петър Томов

Гергана Топалова завоюва титлата от турнира от категория ITF в Кайро! Българката беше безапелационна в хода на цялата надпревара, губейки само един сет в петте кръга, а днес в спор за трофея надигра категорично с 6:3 6:3 рускинята Елина Аванесян. Това е четвърта титла в кариерата на шестата ни ракета, а благодарение на перфектната седмица, която тя имаше в египетската столица, ще запише скок с повече от 50 места в световната ранглиста при следващото й обновяване.

Топалова с трофея от надпреварата

Третата поставена Топалова допусна пробив още в първия гейм на срещата, но направи светкавичен рибрейк, след който последваха няколко спокойни гейма за сервиращите. Разковничето в първата част настъпи в осмия гейм когато нашето момиче беше безкомпромисна на ретур, записвайки 4 поредни точки на сметката си и реализирайки пробив, който й позволи да сервира за частта. Въпреки че допусна двойна грешка, българката успя да си вземе подаването от 15-30 и с това да затвори частта на 3. 

Вторият сет започна по перфектен начин за Топалова, която удължи серията си на 5 поредни гейма, пробивайки сервиса на съперничката си още в първия на втората част. До края на срещата Гергана не допусна никакви изненади на свое подаване и след още един пробив, дошъл в последния гейм в мача, се поздрави с крайният успех след час и 16 минути на клея в Кайро! 

За 21-годишната пловдивчанка това е четвърти трофей в кариерата на сингъл и втори в столицата на Египет след 2018 година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Гергана Топалова с първа титла през сезона след двусетов успех на финала в Кайро! Петър Томов
Теми:  
ITF | гергана топалова | Кайро

Коментари





Следвайте ни в Facebook