Германия ликува: Щруф инкасира 34 аса, но надделя в тричасов сблъсък с Иснър

от в 03:56 на 04.01.2022
Калоян Соколов

В откриваща среща от ден четири на ATP Cup, се изправиха Джон Иснър и Ян-Ленард Щруф, като им предстоеше да определят кой отбор измежду САЩ и Германия ще запише първа точка в сблъсъка. Очаквано срещата биваше диктувана от началните удари, което при играчи с техните размери не е изненадващо. Все пак световният номер 51 остана по-свеж в хода на мача и успя да стигне до победата след 7:6(7) 4:6 7:5, за да донесе преднина преди двубоя на първите ракети.

Началото предвещаваше бързи точки и разигравания с минимален брой удари. Подаванията на двамата отминаваха скоростно, преди да стигнем до края на частта, когато на хоризонта за Щруф се откриха първите точки за пробив, но след смела игра на Иснър, те бяха неутрализирани и сетът влезе в закономерен тайбрек. В дългия гейм първи превес взе германецът, който стигна и до два поредни сетбола при 6:4 точки, но уникален печеливш удар от форхенд по скъсения диагонал на американеца го остави в тайбрека, като дори на свой ред имаше възможност да открадне частта при 6:7 точки, но с двойна грешка предаде сета на втората ракета на Германия.

Преодолял разочарованието, Иснър натисна в първия гейм от втората част, за да вземе ранен пробив аванс, като за негова радост, стратегията му се оказа печеливша. Гигантът обаче допусна спад и дори му се наложи да отразява точка за пробив, но сервисът му го измъкна от трудната ситуация. Иснър достигна до три последователни сетбола в последвалия гейм, които обаче пропиля с лека ръка. Все пак световния номер 24 запази самообладание и затвори сета на собствено подаване.

Третата част започна силно за Щруф, който разполагаше с точки за пробив, но американецът за пореден път се измъкна и не позволи на опонента си да вземе аванс. С продължителността на двубоя, умората се увеличаваше, като това не даваше предпоставки за нещо изненадващо, но грешки в играта на Иснър донесоха мачбол на Щруф, ала представителят на САЩ го отрази с безупречно воле и възстанови паритета. На прага на тайбрека силите на Джон тотално се бяха изчерпали и това беше предостатъчно за световният номер 51 да спечели двубоя при подаването на съперника си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Германия ликува: Щруф инкасира 34 аса, но надделя в тричасов сблъсък с Иснър Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | Германия | джон иснър | Обзори | САЩ | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook